لوپوس چیست
بیماری لوپوس جز بیماریهای خود ایمنی میباشد. لوپوس هنگامی به وجود میآید که سیستم ایمنی فرد به بافتها و اندام های بدن آن حمله مینماید. هنگامی که یک فرد به لوپوس مبتلا میشود در نقاط مختلف بدن وی مانند مفاصل، پوست و کلیهها ورم و التهاب ایجاد میشود. از آنجایی که علایم لوپوس مشابه علایم بیماریهای مختلف دیگری نیز میباشد، تشخیص لوپوس سخت میباشد. بعضی افراد مستعد ابتلا به این بیماری بدنیا میآیند و عوامل ساده و معمولی همچون عفونتها، مصرف بعضی داروهای خاص و یا حتی نور خورشید محرک ابتلای آنها به لوپوس میشود. هرچند درمان کاملی برای لوپوس وجود ندارد، اما انواع درمانها برای کنترل بیماری و کاهش شدت آن موجود می باشد.
انواع بیماری لوپوس کداماند؟
لوپوس اریتماتوی قرص مانند (DLE)
این نوع لوپوس معمولا پوستی که در برابر آفتاب قرار گرفته را تحت تاثیر قرار داده و تاثیری بر روی اندامهای حیاتی نمی گذارد. لکه های قرص مانند (گرد) این بیماری معمولا بعد از بهبود باعث باقی ماندن جای آنها بر روی پوست میشوند.
لوپوس اریتماتوی سیستماتیک (SLE)
این نوع لوپوس جدیتر بوده و می تواند باعث بوجود آمدن جوشها و کهیرهایی شکل پروانه بر روی پوست بینی و گونهها و در صورت درمان نشدن بر روی تمام پوست بدن شود.
بجز آسیب دیدن پوست بیماری لوپوس میتواند باعث ملتهب شدن و یا آسیب دیدن مفاصل، ماهیچهها، غشاء درونی یا اطراف ریه، قلب، کلیه و مغز شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید : نحوه درمان ضایعات رنگی پوست
شناخت علائم بالقوه لوپوس
علائم ممکن است متفاوت باشند و در طول زمان تغییر کنند. علائم معمول عبارتند از:
- خستگی شدید
- درد مفصل
- تورم مفصل
- سردرد
- راش روی گونهها و بینی که راش پروانهای نامیده میشود.
- ریزش مو
- کمخونی
- مشکلات لخته شدن خون
- انگشتان در هوای سرد، سفید یا آبی و مورمور میشوند که به عنوان نشانگان رینود شناخته میشود.
- سایر علائم به بخشی از بدن که این بیماری به آن حمله میکند، بستگی دارد مانند دستگاه گوارش، قلب یا پوست.
علائم و نشانه های بیماری لوپوس با بسیاری از دیگر بیماریها مشترک می باشند و همین مساله باعث شده تا تشخیص بیماری لوپوس سخت شود. البته شما هر کدام از این علائم را دارید سریعا به کلینیک صدف مراجعه نمایید. پزشکان برای تشخیص این بیماری آزمایشات مختلفی را انجام میدهند.
علل بیماری لوپوس
بیماری لوپوس زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافتهای سالم بدن حمله کند. به نظر میرسد که بیماری لوپوس به علت ترکیبی از دلایل ژنتیکی و دلایل محیطی به وجود میآید.
افرادی که زمینه ارثی بیماری لوپوس را دارند، ممکن است در تماس با چیزی که در محیط میتواند باعث ایجاد بیماری لوپوس شود، به این بیماری مبتلا شوند. با این حال در بسیاری از موارد علت ایجاد بیماری ناشناخته است.
عوامل محرک و تشدید کننده لوپوس
نور خورشید
قرار گرفتن در معرض آفتاب ممکن است باعث ایجاد ضایعات پوستی شده و یا موجب یک واکنش داخلی در افراد مستعد به بیماری شود.
داروها
بیماری لوپوس میتواند توسط انواع خاصی از داروهای ضد تشنج، داروهای فشار خون و آنتی بیوتیکها ایجاد شود. افرادی که بیماری لوپوس آنها به علت مصرف دارو به وجود میآید، معمولا با قطع شدن مصرف آن نوع داروی خاص، علائم لوپوس آنها نیز از بین میرود.
مشکلات شایع در لوپوس
1- مشکلات کلیه
حدود سه چهارم بیماران مبتلا به لوپوس، دچار مشکلات کلیوی میباشند. این مشکل، فاقد علائم آشکاری میباشد. برخی مردم، متوجه ورم پاها و یا مچ پاها میشوند. برخی از مردم وقتی متوجه مشکلات در کلیه میشوند که خون و یا پروتئین غیرعادی در آزمایش ادرار ظاهر شود.
2- مشکلات قلبی
ورم در اطراف قلب در بیماران مبتلا به لوپوس دیده میشود. این مشکل باعث درد در طرف چپ سینه میشود. برخی از افراد هم دچار لخته خون و بیماریهای دریچه قلب میگردند.
3- مشکلات ریوی
بافت ریه دچار ورم میشود و باعث تنفس مشکل و یا درد سینه میگردد.
برخی مواقع، لوپوس باعث درد سینه میشود که این درد مربوط به قلب و یا ریه نمیباشد. این درد در نتیجه تورم عضلات سینه و یا مفاصل دنده رخ میدهد.
4- مشکلات گوارشی
معمولا بیماری لوپوس، مشکل گوارشی در پی ندارد. اما برخی افرد دچار دل درد، استفراغ، بلع سخت و ورم لوزالمعده یا کبد میشوند. این علائم در اثر لوپوس یا داروهای درمان کننده آن میباشد.
5- کم خونی
لوپوس و داروهای درمان کننده آن، موجب کم خونی میشوند. تعداد کمی گلبول قرمز در خون وجود دارد و به سرعت تخریب میشوند. علائم کم خونی شامل: خستگی، تپش قلب و نفس نفس زدن میباشد.
6- مشکلات عصبی
سردرد، یک مشکل شایع در این بیماران میباشد. مشکلات حافظه، کمتر شایع است. بعضی از بیماران مبتلا به لوپوس دچار سکته مغزی و تشنج میشوند.
7- سلامتی روح و روان
بیماران ممکن است دچار افسردگی و عصبانیت شوند.
درمان لوپوس
درمان بیماری لوپوس بسته به نوع علایم و نشانههای بروز کرده متفاوت است. مشخص کردن این که شما به درمان خاصی احتیاج داشته یا نه و نوع آن درمان نیاز به بررسی پزشک دارد. داروهایی که عموما برای درمان این بیماری استفاده میشوند شامل داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، داروهای ضدمالاریا، کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) و داروهای سرکوب کننده ایمنی (Immunosuppressants) می باشند.
مصرف و عدم مصرف این داروها، میزان، نوع و نحوه مصرف آنها همه باید با دستور پزشک باشد.
درمان خانگی بیماری لوپوس
هنگامی که فرد به بیماری لوپوس مبتلا میشود باید تغییر و تحولاتی را در زندگی و سبک زندگی خود ایجاد نماید تا بتواند با وجود این بیماری زندگی خود را ادامه دهد و با مشکلات جدی مواجه نشود. از جمله این موارد میتوان به استراحت کافی، محافظت از پوست در برابر آفتاب، ورزش منظم، ترک سیگار و رژیم غذایی اشاره نمود.
کلینیک صدف ارائه دهنده بهترین خدمات در زمینه لیزر موهای زائد ، با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات و روشها، پذیرای شما سروران گرامی می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بیماری پوستی پمفیگوس ولگاریس چه علل و علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-06-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
لوپوس چیست و چه علایمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1399-05-02تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
آمپول و قرص پردنیزولون این تأثیرات را بر پوست شما میگذارند
تاریخ انتشار : 1401-03-19تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
درمان روزاسه
تاریخ انتشار : 1399-02-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27 -
رفع مشکلات پوستی
تاریخ انتشار : 1399-06-19تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29
نظرات کاربران درباره این مطلب :اشراقی [ 1402-07-13 ]
من حدود دو سااله که دچار لوپوس و ریزش مو شدم به دکتر خیلی مراجعه کردم تجویز هیدروکسی کلرکین و لوسیون کلوبتازل شد. الان دو ماهه که کورتن مصرف میکنم.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .