کلاژن سازی چیست؟
کاربران عزیز این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی خوانندگان تهیه شده است و جزء خدمات قابل ارائه در کلینیک صدف نمیباشد.
در زبان یونانی کلاژن به معنای «تولید کننده چسب» است. این چسب طبیعی در واقع پروتئینی است که فیبرهای سفید پوست، تاندونها، استخوانها، غضروفها و تمام بافتهای رابط را تشکیل میدهد. این ترکیب همچنین در مواد ژلاتینی بدن مانند زجاجیه چشم (همان مایع ژله ای مانند و بدون عروق و شفاف کره چشم) نیز وجود دارد. کلاژن 5 نوع دارد و حدود 80 درصد وزن بافتهای رابط را در برمیگیرد. بنابراین چیزی بیش از یک ماده ی ساده در ترکیب کرمهای زیبایی است.
چگونه کلاژن بدن را با مواد غذایی افزایش دهیم؟
همانطور که گفته شد کلاژن در سرتاسر بدن ما وجود دارد بنابراین لازم است که برای جذب و تولید هر چه بیشتر آن تلاش کنیم. شما میتوانید با گنجاندن مواد غذایی زیر میزان این پروتئین ضروری را در بدنتان افزایش دهید.
میوه های کلاژن ساز
در بین مواد غذایی متنوعی که باعث تولید کلاژن بیشتر میشوند میوهها جایگاه بالایی دارند. میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت، کیوی، پاپایا، انگور سفید، بلوبری، توت فرنگی و تمشک جزو میوههای سرشار از ویتامین C هستند و افزایش میزان کلاژن نقش مهمی دارند. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود که اثرات مخرب رادیکالهای آزاد را خنثی میکند. به همین دلیل نیز باعث حفظ جوانی و شادابی پوست شده و از افتادگی زودهنگام و بروز چین و چروک جلوگیری میکند. علاوه بر این ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود زخمها و جراحات پوستی ایجاد شده نقش مهمی دارد. علاوه بر این میتوانید از خواص موجود در این میوهها برای افزایش کلاژن موجود در اندامهای دیگر مانند چشمها و غضروفها نیز بهرهمند شوید.
بدن ما به طور طبیعی کلاژن تولید میکند اما با گذر عمر تولید این ترکیب کاهش پیدا میکند. علاوه بر این عوامل دیگری مانند مصرف زیاد قند، مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث تشدید کاهش آن میشود
سبزیجات مفید و لازم
برای کلاژنسازی هر چه بیشتر با سبزیجات باید به سراغ آنهایی بروید که حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامین K و آنتی اکسیدانها هستند. برای این که پوست بدنتان سالم بماند باید سبزیجاتی مانند بروکلی، کلمها، اسفناج، چغندر، بادمجان و گل کلم در برنامهی غذاییتان باشد. این مواد غذایی با تولید ویتامینها و مواد معدنی متعدد و به خصوص ویتامین C به ساخت کلاژن کمک میکنند و مفاصل و پوست را در سلامت بهتری قرار میدهند. یادتان باشد که گوجه فرنگی بیشتری نیز مصرف کنید. چون میزان بالای لیکوپن آن باعث تولید هر چه بیشتر کلاژن میشود.
اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 دوستدار کلاژن هستند و تأثیر زیادی در افزایش میزان آن دارند. ماهیهایی مانند ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی خال مخالی، روغنهای گیاهی، گردو، بادام هندی، بادام یا حتی خیار جزو منابع غذایی حاوی امگا 3 هستند. این مواد غذایی باعث نرمی مفاصل، بهبود وضعیت رودهها و شفافیت هر چه بیشتر پوست میشوند. توجه داشته باشید که مصرف این مواد غذایی باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی شده و میزان کلسترول بد را نیز کاهش میدهند.
سویا و مشتقاتش
برخی از محصولات تهیه شده از سویا مانند شیر یا پنیر سویا حاوی «جنیستئین» هستند. این ترکیب شیمیایی قدرت بدن برای ترشح هر چه بیشتر کلاژن را بالا میبرد و با آنزیمهایی که خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بافتهای بدن را به خطر میاندازند مقابله میکند. توصیه میکنیم سویا را وارد برنامهی غذاییتان کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
گوگرد
گوگرد یک مادهی معدنی مفید و ضروری برای سنتز کلاژن و کراتین بدن است. کمبود این ماده ی معدنی باعث بروز ضعف در پوست، موها و ناخنها میشود. در واقع مواد غذایی حاوی گوگرد جایگاه مهمی در لیست مواد غذایی تولید کنندهی کلاژن دارند. برای جذب گوگرد بیشتر میتوانید به موز، مرغ، گوشت اردک، توفو یا همان پنیر سویا، میوهی نارگیل، پاپایا و سیر و پیاز اعتماد کنید.
مصرف مکمل
یکی دیگر از روشهای رایج جذب کلاژن بیشتر مصرف مکمل است که با انواع مختلف تولید شده و در بازار وجود دارند. میتوانید از کپسول، پودر یا قرصهای کلاژن استفاده کنید. البته بهتر است قبل از مصرف هر نوع مکمل یا دارویی با پزشکان کلینیک صدف مشورت کنید. چون لازم است که دوز مصرف این مکملها بر حسب نیاز بدنتان باشد. برای افزایش تأثیر هر چه بیشتر مکمل کلاژن در بدن توصیههای زیر را در نظر داشته باشید:
* از مکملهایی استفاده کنید که همچنین حاوی ویتامین C نیز باشند. چون این ویتامین باعث جذب هر چه بیشتر کلاژن میشود.
* بهتر است مکملها را در وعدهی صبحانه مصرف کنید تا جذب آن بیشتر شده و بهتر اثر کند.
* حتماً از مکملهای تائید شده و به فروش رسیده در داروخانههای معتبر استفاده کنید.
* برای افزایش تأثیر مکمل های کلاژن حتماً رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشید.
مزایای بزرگ کلاژن در بدن
بهبود سلامتی پوست و مو
همانطور که سن ما بالا میرود، تولید کلاژن کاهش مییابد. به صورت فیزیکی متوجه این موارد خواهید شد: پوست شل، چین و چروک و الاستیسیته کمتر. افزایش سطح کلاژن میتواند به پوست شما کمک کند تا محکمتر به نظر برسد، یکنواختی را افزایش دهد و به سلولهای پوست شما کمک کند که به طور عادی دوباره تعمیر و ترمیم کنند.
مطالعات تحت کنترل دو برابر که در حال بررسی خواص ضد پیری کلاژن هستند، نشان دادهاند که 2.5 تا 5 گرم کلاژن هیدرولیسات به مدت هشت هفته در بین زنان 35 تا 55 ساله مورد استفاده قرار گرفت. این باعث میشود که کلاژن یکی از بهترین ترکیبات مراقبت از پوست طبیعی موجود باشد.
مزایای کلاژن نیز شامل کاهش سلولیت و نشانههای کششی است. وقتی پوست خاصیت ارتجاعی خود را در نتیجه کاهش کلاژن از دست میدهد، یک اثر جانبی دیگر وجود دارد: سلولیت مریی بیشتر، چون پوست شما در حال حاضر نازکتر شدن است، سلولیت بیشتر معلوم میشود. کلاژن برای پوست به الاستیسیته آن کمک میکند و به کاهش چالهای بالقوه کمک می کند.
کلینیک صدف اصفهان با مجرب ترین پزشکان و با استفاده از سیستم به روز دنیا آماده خدمات در زمینه مزوتراپی مو می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مراقبت های پوستی
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-14 -
فیشیال پوست چیست و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-20تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
کلاژن سازی پوست صورت
تاریخ انتشار : 1399-01-10تاریخ بروز رسانی : 1403-07-10 -
پیلینگ های گیاهی و شیمیایی چه تفاوت ها و شباهت هایی با هم دارند؟
تاریخ انتشار : 1400-04-23تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
مقابله با علائم پیری
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-14
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین شهرکی [ 1400-02-17 ]
تا چه مدت از کلاژن باید استفاده کنیم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .