درمان اگزمای پوستی
کنترل علائم اگزما
با رعایت اصول زیر می توانید به درمان اگزمای پوستی کمک کنید:
نشانههای شروع اگزما را بشناسید.
به صورت منظم حمام بروید و پوست خود را مرطوب نگه دارید.
داروهای تجویز شده از طرف پزشک را به طور مرتب و سر وقت استفاده کنید.
برآمدگی های پر از چرک، درد، قرمزی و گرما نشانههای عفونت پوستند؛ به این نشانه ها حساس باشید.
کارهای دیگری که برای کنترل علائم اگزما می توانید انجام دهید:
مراجعه به پزشک متخصص کلینیکصدف است که بتواند برای درمان صحیح اگزما به شما کمک کند.
موقعیتها و اتفاقات استرسزا را شناسایی کنید. بکوشید از قرارگرفتن در چنین موقعیتی اجتناب کنید یا با آن مقابله کنید. به این منظور، میتوانید از پزشک یا روانشناس خود کمک بگیرید.
از تجربههای افرادی که درگیر بیماری اگزما بودهاند، بهره ببرید.
پوست مبتلا به اگزما را نخارانید. همچنین، از موادی که پوستتان را تحریک میکند، بپرهیزید. لباسهای نرم و خنک بپوشید و از لباسهای پشمی که پوست را میخاراند و اگزما را تحریک میکند، استفاده نکنید.
ممکن است، تمام اصول را رعایت کنید اما اگزما شما بهبود نیابد. باید بدانید این بیماری، گاهی غیرقابل پیش بینی است و هنوز پزشکان همه چیز را دربارهی آن نمیدانند. ممکن است به رغم تمام مراقبت هایی که انجام میدهید، اگزما به طور ناگهانی شدت یابد. این مسئله خیلی شایع است.
درمان و داروی اگزما چیست؟
با پیشرفت علم، روشهای درمانی اگزما نیز پیشرفت کردهاند. اما، درمان قطعیای برای آن وجود ندارد.
درمان اگزما با توجه به نوع و شدت آن متفاوت است؛ تغییر سبک زندگی، مصرف داروهای بدون نسخه، تجویز داروهای مختلف (خوراکی، تزریقی و موضعی و بیولوژیک) و نوردرمانی از جمله شیوههای درمانی اگزما هستند.
یادتان باشد، نشانه های اگزما ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. همچنین، نتیجهی یک شیوهی درمانی خاص در بیماران مختلف یکسان نیست. بنابراین، بهتر است از تمامی روشهای درمانی آگاه شوید و برای انتخاب بهترین روش درمان با پزشک متخصص خود در کلینیک صدف مشورت کنید.
راه های درمان اگزمای پوستی
مصرف داروهای بدون نسخه
منظور از داروی بدون نسخه، دارویی است که میتوانید آن را بدون تجویز پزشک از داروخانه تهیه کنید. بسیاری از داروهای بدون نسخه برای درمان اگزما و رطوبت رسانی به پوست استفاده میشوند.
برخی از این داروها نیز برای رفع علائم اگزما (راش، قرمزی و خارش) مفیدند. دستهی دیگر داروهای بدون نسخه برای تمیز کردن ملایم پوست و جلوگیری از عفونت ناشی از اگزما مصرف میشوند.
حمام کردن
رطوبت رسانی به پوست با حمام کردن صحیح و استفاده از مرطوب کنندهی مناسب مؤثرترین راه برای رفع خشکی پوست است.
به این منظور، در وان آب گرم غوطهور شوید یا دوش آب گرم بگیرید. بعد از آن به سرعت از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. همچنین، طبق انجمن ملی اگزمای امریکا، اضافه کردن سرکه، نمک، بلغور جو دوسر یا جوش شیرین به آب وان، علائم اگزمای پوستتان را بهبود میدهد.
مرطوب کننده ها
اگر پوستتان بیش از حد خشک شود، تحریک پذیر میشود و در نتیجه، بیماری اگزما شدت مییابد. عواملی مانند باد، رطوبت پایین، آب و هوای سرد، صابونهای قلیایی،شستشوی زیاد پوست و استفاده نکردن از مرطوب کننده بعد از آن، پوست را خشک میکند.
لایهی محافظ پوست، عوامل تحریک کننده و مواد آلرژیزا را از پوست دور میکند و آن را مرطوب نگه میدارد. پوست بیشتر مبتلایان اگزما به دلیل نبود تعادل در سد محافظ آن (لایهی محافظ پوست) از حد معمول خشکتر است.
باید بدانید حمام کردن و مرطوب نگه داشتن پوست به حفظ سلامت لایهی محافظ آن و کنترل نشانههای بیماری اگزما پوستی کمک میکند. اینکه در زمان ابتلا به اگزما، چگونه و چه وقت پوست را مرطوب کنید، خیلی مهم است. همچنین، باید مراقب باشید از محصولات مناسب استفاده کنید.
مصرف داروهای موضعی
یکی دیگر از راه های درمان اگزمای پوستی استفاده از داروهای موضعی است که توسط پزشک تجویز میشوند. داروهای موضعی اگزما، قرمزی، راش، خارش و خشکی پوست ناشی از اگزما را کاهش میدهند.
نور درمانی
در نور درمانی، با دستگاه خاصی پرتو فرابنفش نوع B را به پوست میتابانند. هدف از این درمان، کاهش خارش و التهاب، افزایش تولید ویتامین D و تسریع مقابله با باکتریها در پوست است.
داروهای سیستمیک (داروهای سرکوب کنندهی سیستم ایمنی بدن)
علت اصلی بیماری اگزما هنوز ناشناخته است. اما، محققان به این نتیجه رسیدهاند که در این بیماری سیستم ایمنی بدن درگیر میشود. در اگزما، سیستم ایمنی بدن بیش از حد واکنش نشان میدهد و ملتهب میشود.
در نهایت نشانههایی مانند خارش و قرمزی ظاهر میشوند و مشکلاتی برای لایه ی محافظ پوست ایجاد میشود. اگر بیماری شما شدید باشد، ممکن است پزشک داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی بدن را برای شما تجویز کند. این داروها سیستم ایمنی بدن را کنترل و سرکوب می کنند. به این ترتیب، نشانههای اگزمای شدید کاهش مییابند.
بیولوژیکها
داروهای بیولوژیک (بیولوژیکها) بخش خاصی از واکنش سیستم ایمنی را که در بروز علائم اگزمای پوستی نقش دارد، هدف میگیرند. این داروها در واقع، پروتئینهایی مشتق از ژنهای انسانی هستند که مهندسی ژنتیک شدهاند. داروهای بیولوژیک به صورت وریدی (از رگ) تزریق میشوند تا بخشهای خاصی از سیستم ایمنی را که عامل التهاب است، هدف بگیرند.
درمان های مکمل و جایگزین
براساس مطالعات، انواع خاصی از درمانهای مکمل و جایگزین ممکن است برای کنترل علائم اگزما مفید باشند. مصرف مکمل ها و داروهای موضعی گیاهی مانند روغن نارگیل، مدیتیشن و پس خوراند زیستی (بیوفیدبک ) از این دسته اند.
همزمان با افزایش سن، میزان چربی های دست کاهش یافته و پوست نازک می شود. درنتیجه استخوان ها و رگ های دست برجسته به نظر می رسند. ظهور لکه های قهوه ای و چین وچروک ها ظاهر دست را تغییر میدهند. کلینیک صدف اصفهان میتواند با تزریق ژل ، برای جوانسازی دست ها اقدام کند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
اگزما صورت و التهاب پوستی آلرژیک
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12 -
علت پوسته ریزی زخم و خارش پوست سر
تاریخ انتشار : 1401-10-03تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
دلایل خارش پوست در بهار و درمان آن
تاریخ انتشار : 1401-12-13تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20 -
اثر کورتون بر اگزما
تاریخ انتشار : 1400-11-30تاریخ بروز رسانی : 1402-08-03 -
علت و روشهای درمان اگزمای دست
تاریخ انتشار : 1402-04-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :فهیمه رمضانی [ 1402-08-02 ]
درود وقت بخیر، نزدیک به 7 ماهه اگزما دارم داروهای مختلف استفاده کردم جوابی نگرفتم و ضایعه جدید میبینم گاهی یعنی واقعا هیچ راهی نیست جلو پیشرفت بیماری رو بگیره و شرایط رو بهتر و قابل تحمل کنه؟؟؟
نسترن [ 1402-07-30 ]
باسلام من ۲۴سالمه پسرم بدنیااومد بعد اون به اگزما مبتلا شدم هرچی دارو استفاده کرده ام خوب نشدم پوست کف دستم خشک وترک برممیداره وخارش داره ممنون میشم تروخداراهنماییم کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .