انواع خال و روشهای برداشتن آنها
خال ها به دو گروه بزرگ اکتسابی و مادرزادی تقسیم می شوند. گروه اول که شامل بیشتر خال ها می شوند، اکتسابی اند و حدود 80 درصد مردم دارای یک یا چند خال ملانوسیتی هستند. این خال ها در دوران کودکی و بلوغ ایجاد می شوند اما پس از 35 سالگی دیگر خال جدید ایجاد نمی شود. خال های مادر زادی در گروه دوم خال ها جای دارند که یک درصد نوزادان، هنگام تولد این نوع خال ها را در اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ دارند.
قطر خال های بزرگ، بیش از 20 سانتی متر است و در برخی موارد آنقدر بزرگ هستند که قسمتی یا تمامی تنه یا اندام را در بر می گیرند. بیشتر این خال ها در قسمت تحتانی پشت و در ناحیه ران ها قرار دارند. در این خال ها 4 تا 6 درصد خطر ایجاد سرطان بدخیم پوست یعنی ملانوم وجود دارد. در موقع تولد گاهی خال های مادر زادی بسیار کمرنگ هستند و مورد توجه قرار نمی گیرند؛ در حالی که خال های ملانوسیتی مادر زادی کوچک و متوسط سرعت رشد کمتری نسبت به سرعت رشد شیرخواران دارند و با گذر زمان کوچک می شوند. این نوع خال ها هنگام بلوغ تیره تر می شوند و بر روی آنها موهای زبر و خشن رشد می کنند.
رایج ترین انواع خال کدامند ؟
- خالهای ملانوسیتی
- خالهای آفتابی
- خالهای شکلی
- خالهای پیری
- خالهای مادرزادی
نکات مهم قبل از برداشتن خال
- معاینه و مشاوره توسط پزشک متخصص پوست
- شناخت نوع خال
- بررسی سابقه پزشکی، سلامت پوست و سلامت کلی بدن
- انجام آزمایشات لازم (در صورت نیاز)
- عدم استفاده از داروهای رقیق کننده خون
- پرهیز از آفتاب سوختگی
- رعایت بهداشت ناحیه تحت درمان قبل از برداشتن خال
روشهای برداشتن خال
در حال حاضر روشهای مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد، اما به طور کلی روشهای علمی و شناخته شدهای که برای برداشتن خال توسط متخصص پوست توصیه شده و انجام میشود؛ به سه دسته زیر تقسیم میشوند :
خال برداری با لیزر
لیزر یک فنآوری جدید در علم پزشکی است که در بسیاری عمل های درمانی و زیبایی استفاده میشود و در برداشتن خال هم کاربرد دارد. روش لیزر در برداشتن خال مثل روش سوزاندن است، با این تفاوت که در این شیوه بجای جریان برق از امواج لیزر برای تخریب یا تراش خال استفاده میشود. البته از بین بردن خال هایی که ریشه عمیق تری دارند، با لیزر، ایده مناسبی به نظر نمی رسد. و علت آن هم خونریزی زیاد ناشی از این عمل میباشد؛ کع در این صورت نیاز به مداخله جراحی وجود دارد تا ایجاد زخم در نواحی درگیر خال و اطراف آن به حداقل برسد.
همچنین پیش از استفاده از لیزر، پوست های مشکوک باید توسط متخصص پوست مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین خال های بزرگ هم شاید گزینه مناسبی برای درمان لیزر نباشند. چرا که برداشتن خال به طور کامل با جراحی در مقایسه با چند جلسه درمانی لیزر خال، می تواند هزینه و زمان کمتری از بیمار بگیرد. انرژی زیاد لیزر خال باعث داغ شدن پوست شده و می تواند زخم کوچکی را در محل مورد نظر ایجاد کند که البته لازم به ذکر است که این زخم به زودی خوب می شود.
برخی اوقات پس از درمان، سطح پوست در محلی که خال برداشته شده است، ممکن است فرورفته به نظر برسد. در این موارد درمان های دیگری مثل استفاده از لیزرهای مسطح کننده مثل فرکشنال CO2 یا لیزر اربیوم می تواند به طور قابل توجهی کیفیت و بافت پوست در اطراف محل زخم را بهبود ببخشد.
جراحی برداشتن خال
امروزه برداشتن خال با جراحی، یکی از پرکاربردترین روش ها برای رفع این نوع ضایعات پوستی است. در این روش با ایجاد بیحسی موضعی در محدوده خال، با تیغ جراحی یک برش ساده روی پوست ایجاد شده و خال از عمق پوست خارج میشود، سپس جای آن یک یا دو بخیه ظریف زده میشود.
سوزاندن خال
سوزاندن یکی از روشهای قدیمی برداشتن خال است. در این روش خال با دستگاه کوتر از طریق ایجاد گرما به وسیله جریان برق سوزانده میشود. از آن جایی که خالها معمولاً قسمتهای عمیقی در پوست دارند، این روش ممکن است فرورفتگی چاله مانندی را در سطح پوست ایجاد کند. روش سوزاندن خال که بیشتر در گذشته استفاده میشد، برای برداشتن خالهای ریز و سطحی کاربرد دارد، البته امروزه دستگاههای رادیو فرکانسی جایگزین دستگاههای کوتر شدهاند که باعث میشود به کار بردن این روش اثر کمتری روی پوست بگذارد.
آیا برداشت خال عوارض دارد؟
همه ما از برداشت خال واهمه داریم و نگران گود شدن یا ایجاد لک در محل خال هستیم. اگر نوع خال توسط پزشک به درستی تشخیص داده شود و با کوتر مناسب آن را برداریم، احتمال گودی و لک بسیار نادر خواهد بود. خالهایی که خیلی بزرگ و حجیم هستند باید با جراحی برداشته شوند و مناسب برداشتن با کوتر نیستند.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی پوست در اصفهان است. شما میتوانید برای تشخیص و درمان ضایعات پوستی مانند انواع خال به این مرکز مراجعه نموده و توسط متخصص پوست و مو تحت بررسی و درمان قرار گیرید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
خطرات برداشتن خال صورت با نخ
یکی از روش هایی که برای برداشتن خال از صورت و یا جاهای دیگر بدن پیشنهاد می شود، این است که با استفاده از یک نخ یا نخ دندان، ریشه خال را محکم ببندند تا خون به آن نرسد. سپس خال با خون پر شده، خشک شده و می افتد. این روش باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که ممکن است واقعا برای خال های آویزان موثر واقع شود ولی بازهم خطر ابتلا به عفونت را در بر دارد.
در صورتی که از نخ ها خیاطی استفاده شود، می تواند پوست را ببرد و پیش از این که کار تمام شود، زخمی بزرگتر از زخم برداشتن خال با جراحی روی پوست شما ایجاد کند. همچنین در صورتی که این کار در خانه صورت گیرد، علاوه بر تهاجمی بودن آن، خال هایی که مشکوک هستند، مورد تست نمی توانند واقع شوند و در نتیجه سلول های غیرطبیعی یا بدخیم تشخیص داده نمی شوند.
بررسی خال های مشکوک توسط متخصص پوست
خال هایی که قبل از برداشت نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک را دارند :
- خال هایی که دارای حاشیه نامنظم هستند.
- خال هایی که دارای یک یا چند نمای غیرمعمول بوده مانند عدم تقارن ضایعه و یکنواخت بودن رنگ خال هستند.
- خال هایی که اندازه آنها بیش از هفت میلی متر باشد.
- خال هایی که با بالا رفتن سن به رشد خود ادامه می دهند یا دچار تیرگی و تغییر شکل می شوند.
بطور کلی خال هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند مانند خال هایی در ناحیه ریش آقایان یا در ناحیه کمربند یا آرنج زیرا احتمال بدخیم شدن دارند را به تشخیص متخصص پوست میتوان برداشت. در برداشتن خال های بد منظره و ناخوشایند که از لحاظ زیبایی فرد را دچار مشکل میکند؛ باید با دقت شود و رعایت اصول جراحی برای باقی نماندن یا به حداقل رسیدن خطر اسکار به عمل آید.
مراقبتهای لازم بعد از برداشتن خال
- پیروی از دستورات پزشک
- خودداری از شستشوی ناحیه زخم به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت.
- خشک و تمیز نگه داشتن ناحیه زخم.
- اجتناب از لمس یا خراشیدن زخم در ناحیه خال برداشته شده.
- استفاده از پانسمان (در صورت توصیه پزشک)
- عدم استفاده از مواد شیمیایی و پاک کنندهها در موضع تحت درمان.
- مراجعه به پزشک در صورت بروز عوارض غیر معمول.
- اجتناب از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید.
هزینه برداشتن خال در اصفهان
هزینه خالبرداری در اصفهان با توجه به نوع و روش از بین بردن خال مانند لیزر برای رفع خال یا سوزاندن خال و جراحی برداشتن خال متفاوت است.
نتیجه گیری
خالبرداری یک روش موثر و کمتهاجمی است که میتواند به بهبود ظاهر پوست و افزایش اعتماد به نفس فرد کمک کند. با این حال، رعایت مراقبتهای پس از برداشت خال و مشاوره با پزشک متخصص از اهمیت بالایی برخوردار است. با آگاهی از نکات مهم و انتخاب روش مناسب، میتوانید تجربهای موفق و ایمن از این فرایند درمانی داشته باشید.
همشهریان گرامی! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
خال اوتا چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-09-15تاریخ بروز رسانی : 1402-08-09 -
کراتوز سبورئیک چه بیماری است؟
تاریخ انتشار : 1400-09-09تاریخ بروز رسانی : 1402-08-09 -
خال بکر چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-12-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-01 -
برداشتن انواع خال با جراحی
تاریخ انتشار : 1400-08-04تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
خال اپی درمال چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-06-17تاریخ بروز رسانی : 1402-08-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :ل ج [ 1403-01-17 ]
باسلام من ی خال بزرگ در پشت شانه ام داشتم الان دوساله حالا گوشت اضاافه اورده چیکار کنم مشکل ساز نیس
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .