بیماری پوستی گرانولوم چیست؟
گرانولوم نوعی بیماری پوستی است که اغلب شامل ضایعاتی برآمده به رنگ پوست و یا قرمز رنگ میباشد که الگویی حلقهای را معمولاً روی دست و پا ایجاد میکند. گرانولوم میتواند در اثر آسیبهای اندک پوستی و یا مصرف برخی داروها ایجاد شود. برخی انواع بیماری گرانولوم، افراد بالغ را تحت تأثیر قرار میدهد و برخی انواع آن کودکان را دچار میکند.
در اغلب موارد گرانولوم با خارش و درد همراه نیست و درمانی برای آن لازم نخواهد بود. ضایعات معمولاً خود به خود و ظرف دو سال از بین میروند. اگر شما از ظاهر پوست خود ناراحت باشید در آن صورت پزشک میتواند داروهایی را برای شما نسخه کند که فرآیند ناپدید شدن ضایعات گرانولوم را تسریع میبخشد.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی پوست در اصفهان است که شما می توانید برای تشخیص و درمان مشکلات پوستی به آن مراجعه نموده و توسط متخصص پوست و مو تحت درمان قرار گیرید. چهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
علائم گرانولوم
علائم گرانولوم میتواند متنوع باشد:
- گرانولوم آنولار لوکالیزه: این نوع شایعترین نوع بیماری گرانولوم آنولر میباشد. محدوده ضایعات به صورت دایره یا نیم دایره با ضخامت حدود دو اینچ (پنج سانتیمتر) میباشد. گرانولوم آنولار لوکالیزه اغلب در دستها، پاها، مچ دست و پای افراد بالغ جوان مشاهده میشود.
- گرانولوم آنولار منتشر یا جنرالیزه: حدود 15 درصد افرادی که به گرانولوم آنولر دچار هستند، ضایعاتی دارند که در بخش زیادی از بدن منتشر میباشند و شامل ضایعاتی در تنه، بازوها و پاها میشوند. این نوع از بیماری گرانولوم آنولر میتواند با خارش همراه باشد. این نوع در افراد بالغ دیده میشود.
- گرانولوم آنولار زیر پوست: این نوع کودکان را تحت تأثیر قرار میدهد و گرانولوم آنولار زیرپوستی نامیده میشود. این نوع از گرانولوم آنولر بثورات بی دردی را زیر پوست ایجاد میکند. این بثورات کمتر از 5/3 سانتیمتر ضخامت دارد و روی دستها، سینهها و پوست سر ظاهر میشود.
انواع گرانولوم
چهار شکل گرانولوم، بسته به محل ایجاد وجود دارد:
_شکل موضعی
_شکل حلقوی زیر جلدی
_شکل منتشر
_شکل سوراخ
علل گرانولوم
هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد گرانولوم میشود؛ اما در برخی موارد توسط:
- نیش حشرات
- عفونتها، مانند هپاتیت
- آزمایشهای پوستی توبرکولین
- واکسیناسیون
- قرارگیری در معرض نور خورشید
- صدمات جزئی در پوست
- مواد مخدر
تشخیص گرانولوم
پزشک میتواند به سادگی و با معاینه پوست آسیب دیده، گرانولوم آنولار را تشخیص دهد. در بعضی موارد برای اطمینان از تشخیص یا تشخیص نوع آن پزشک ممکن است یک نمونهبرداری جزئی پوستی (بیوپسی) انجام داده و نمونه را در زیر میکروسکوپ بررسی کند.
عوامل خطر گرانولوم
گرانولوم آنولار گاهی اوقات در نتیجه ابتلا به دیابت یا بیماری تیروئید به وجود میآیند. این مورد بیشتر در مواردی که ضایعات به وجود آمده پوستی بیشمار یا گسترده هستند، اتفاق میافتد. در موارد نادر به خصوص در افراد مسن که گرانولوم آنولار شدت زیادی داشته و نسبت به درمانها پاسخگو نیست، ممکن است این بیماری پوستی به سرطان مرتبط بوده یا بعد از درمان سرطان مجدداً عود کند.
درمان بیماری گرانولوم
در اغلب موارد اقدامی برای درمان گرانولوم پوستی لازم نمیباشد. اغلب ضایعات ظرف چند ماه از بین میروند و به ندرت بیش از دو سال به طول میانجامند. اگر ظاهر پوست ، شما را آزار میدهد پزشک میتواند برخی گزینههای زیر را به شما پیشنهاد دهد:
- کرمها یا پمادهای کورتیکواستروئیدی: محصولات نسخهای قوی میتوانند ظاهر ضایعات ناشی از گرانولوم آنولار را بهبود بخشد و روند محو شدن آنها را تسریع کند. پزشک ممکن است شما را به نحوی راهنمایی کند که کرم را با بانداژی مناسب و یا پچ چسبنده استفاده کنید، به این ترتیب اثربخشی درمان افزایش مییابد.
- کورتیکواستروئیدهای نسخهای: اگر ضایعات پوستی گرانولوم ضخیمتر باشد و علائم شما بیشتر باشد در آن صورت پزشک ممکن است برای درمان گرانولوم پوستی کورتیکواستروئیدها را مستقیماً به داخل ضایعات تزریق کند تا روند محو شدن آنها را سرعت دهد.
- فریز کردن ضایعات گرانولوم آنولار: استفاده از نیتروژن مایع در نواحی تحت درمان میتواند به رفع ضایعات کمک کند و رشد پوست جدید را تحریک کند.
- نور درمانی: برخی اوقات قرار دادن ضایعات گرانولوم آنولار در معرض انواع نورها میتواند مفید باشد. برخی درمانهای لیزری میتواند برای برخی افراد مؤثر باشد.
- داروهای خوراکی: در موارد شدید مخصوصاً زمانی که ضایعات در حال گسترش میباشد پزشک ممکن است آنتیبیوتیک، داروهای ضد مالاریا و یا داروهایی را تجویز کند که مانع از واکنشهای سیستم ایمنی شوند.
کلینیک تخصصی صدف با کادر پزشکی متخصص و مجرب به همراه جدیدترین تجهیزات پوست و زیبایی، آماده ارائه انواع خدمات لیزری و روش های غیر لیزری جوانسازی پوست ، کاشت مو و ابرو و لیزر موهای زائد در اصفهان، به مراجعه کنندگان گرامی می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
رادیوسرجری چه روشی است؟
تاریخ انتشار : 1400-08-28تاریخ بروز رسانی : 1402-08-09 -
ضایعات رنگی پوست چه هستند و چگونه درمان می شوند؟
تاریخ انتشار : 1399-10-26تاریخ بروز رسانی : 1402-08-01 -
کلوئید چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-04-03تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسینی [ 1403-05-14 ]
سلام من 2ساله درگیر هستم ،ب دکترای زیادی مراجعه کردم فقط روز ب روز بدتر شدم تا اینکه با خانم دکتر آشنا شدم با دوبار ویزیت بدون هیچ داروی کورتن و تزریقی خیلی خیلی بهتر شدم
راضیه عبداللهی [ 1403-03-05 ]
باسلام من حدود دوهفته پیش تتو ابرو انجام دادم بعد از سه روز متوجه شدم دونه های سفید رنگ روی ابرو ظاهر شدن دکتر گفت عفونت وانتی بیوتیک تجویز کرد ولی هیچی اثری نذاشت مجددا رفتم دمتر تشخیص گرانولوم دادن ودارو تجویز کردن خیلی نگرانم ونمیدونم چیکار باید بکنم
محمد آرسین فهیمی [ 1402-05-27 ]
پسر من ارسینم بیماری گرانولوم آنولار داره روی هر دو ارنج دو زانو و پاهاش الان پنج ماه هرچقدر پوادم میزنیم نمیرهچیکار کنیم
فاطمه دهقان [ 1400-12-01 ]
سلام من نزدیک به دوسال پیش یه چیزی شبیه به دونه کوچک رودستم پیدا شد گفتم شاید خار کاکتوس رفته تودستم بعداز مدتی بزرگتر شد حلقوی شکل رفتمدکتر وآمپول زد داخلش ولی بازم بیشتر میشه وروی دست چپم هم پنج تا ی دیگه زده من باید چیکار کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .