تفاوت الگوی ریزش مو در مردان و زنان
ریزش مو از مشکلاتی است که در صد زیادی از مردان و زنان با آن روبرو میشوند. علل مختلفی میتواند باعث کم پشت شدن و ریزش در موی افراد شود. معمولاً این مسئله در مردان بیشتر به چشم میخورد و دلیل آن الگوی طاسی مردانه ارثی و ژنتیک میباشد که سبب این مشکل در افراد خواهد شد. ریزش مو در خانمها معمولاً موقتی و خفیفتر نسبت به آقایان میباشد که همان مقدار نیز آسیبهای مخربتری را بر روحیه و اعتماد به نفس خانمها پدید می آورد.
معمولاً علت ریزش در خانمها به دلیل کمبود ویتامینها، مشکلات هورمونی، مشکلات سلامتی پیچیده میباشد. به طور کل علت ریزش در مردان و زنان گوناگون و متفاوت میباشد و در این خصوص درمانهای متفاوتی را نیز به خود اختصاص دادهاند. ریزش مو در مردان باعث عقب رفتن خط رویش موی آنها و ایجاد لکههای طاس میشود؛ اما زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک معمولاً موهایشان کم پشت شده و ریزش مو بیشتر بر حجم موهای آنها تأثیر میگذارد. اگرچه ممکن است پوست سر قابل مشاهده باشد؛ اما خط رویش مو معمولاً عقب نمیرود. در مردان، ریزش مو معمولاً از بالای شقیقهها شروع میشود و درنتیجهی عقب نشینی، خط رویش موها شکل “M” را به خود میگیرد. موهای بالای سر، نیز نازک میشوند و اغلب تا طاسی پیشرفت میکند. در زنان، آلوپسی آندروژنتیک با نازک شدن تدریجی موها در جلوی سر شروع میشود و به دنبال آن ریزش مو به کل کف سر گسترش مییابد. خط موی زنان به ندرت عقب نشینی میکند و زنان به ندرت طاس میشوند.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی کاشت مو در اصفهان است که با سالها تجربه در این زمینه و بکارگیری روشهای FIT و FUT ، نتایج بسیار درخشانی در کاشت مو، ابرو ، ریش و سبیل ارائه نموده است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 32240827 -031 تماس حاصل فرمایید.
عوامل ریزش مو در زنان
- مشکلات پوستی شامل: شرایط پوست سر مانند زمانی است که ممکن است پس از وضع حمل و بعد از بارداری به وجود بیاید و یا به دلیل شرایط جدیتری مانند لوپوس صفحهای.
- یکی از دلایل عمدهی ریزش مو در زنان سطح پایین آهن خون است که میتواند با توجه به دوران قاعدگی بدتر شود و این مسئله به دلیل کاهش وجود فریتین در چنین شرایطی بوده که مهمترین فاکتور خون ساز در بدن است. کاهش سطح استروژن نیز با بالا رفتن سن در زنان از جمله عوامل تأثیرگذار در ریزش موی آنها است که میتواند بعد از مونوپاز بیتر شایع شود.
- کم کاری تیروئید، سطوح آندروژن بالا که رایجترین آنها در زنان در بین سایر مشکلات و ناهماهنگیهای هورمونی است.
انواع الگوی ریزش موی زنانه
در الگوی ریزش موی زنانه، مرحله رشد مو کند میشود. همچنین برای شروع رشد مو زمان بیشتری طول میکشد. فولیکولهای مو کوچک میشوند و موهایی که رشد می کنند نازک تر و نرم تر هستند. طبیعی است که زنان هر روز ۵۰ تا ۱۰۰ مو از دست بدهند؛ اما افرادی که الگوی طاسی دارند، میتوانند بسیاری موی دیگر از دست بدهند. پزشکان الگوی طاسی زنان را به سه دسته تقسیم میکنند:
- نوع I :مقدار کمی از نازک شدن است که از قسمت شما شروع میشود.
- نوع II:شامل گسترده شدن قسمت و افزایش نازک شدن قسمت اطراف آن است.
- نوع :III در سراسر منطقه نازک است و ناحیه دید در بالای پوست سر شما وجود دارد.
عوامل ریزش مو مردانه
یکی از دلایل الگوی طاسی مردانه، ژنتیک یا داشتن سابقه خانوادگی است. تحقیقات نشان داده است که این بیماری با هورمونهای جنسی مردانه به نام آندروژنها در ارتباط است. آندروژنها عملکردهای بسیاری از جمله تنظیم رشد مو دارند. موهای سر، چرخهی رشد دارند. با طاسی، این چرخه رشد ضعیف میشود و فولیکول مو منقبض میشود، رشتههای کوتاهتر و ریزتری را ایجاد میکند. سرانجام، چرخه رشد مو به پایان میرسد و هیچ موی جدیدی در جای خود رشد نمیکند.
طاسی ارثی مردانه معمولاً عوارض جانبی ندارد. با این وجود، گاهی اوقات طاسی دلایل جدیتری دارد، مانند برخی از سرطانها، داروها، شرایط تیروئید و استروئیدهای آنابولیک. در صورت بروز ریزش مو بعد از مصرف داروهای جدید، به پزشک مراجعه کنید. پزشکان معاینهای را انجام میدهند تا برخی از دلایل مانند قارچ پوست سر یا اختلالات تغذیهای را بررسی کنند. بیوپسی پوست و آزمایش خون نیز ممکن است برای تشخیص اختلالات مسئول ریزش مو لازم باشد.
انواع الگوی ریزش موی مردانه
الگوی نوروود
معروفترین الگوی طاسی در مردان الگوی نوروود است که با توجه به نوع و گستردگی ناحیه طاسی سر به اشکال مختلف تقسیم میشود.
- الگوی شماره یک: در این الگو دو طرف گوشها و ردیف اول خط مو به سمت عقب، عقبنشینی میکند. به این ترتیب طاسی ناحیه پیشانی و قسمتی از گیجگاهی را به دنبال دارد. این روند از طاسی بیشتر در مردان زیر ۲۵ سال دیده میشود و به نوعی میتوان گفت وضعیت خط رویش مو در جلوی سر آقایان در دوره بلوغ است.
- الگوی شماره دو: در این نوع از ریزش مو، خط رویش مو در ناحیه پیشانی و گیجگاهی به شکل حرف M عقبنشینی میکنند. البته در اکثر موارد این پسرفتگی غیر قرینه میباشند. این الگو نیز بیشتر در آقایان جوان و زیر ۳۰ سال دیده میشود.
- الگوی شماره سه: این الگو بیشتر در آقایان بزرگسال دیده میشود. عقب رفتگی مو در این الگو نیز در ناحیه پیشانی و گیجگاهی است. البته برخی از مردان جوان نیز دچار این الگو میشوند که با عمل پیوند مو قابل ترمیم میباشد.
- الگوی شماره چهار: عقب نشینی خط مو در ناحیه پیشانی و گیجگاهی بسیار وسیعتر از الگوی شماره سه است. تراکم مو در قسمت تاج سر کاهش پیدا میکند بهگونهای که طاسی فرق سر با این الگو اتفاق میافتد.
- الگوی شماره پنج: در این نوع ریزش مو، دیده شدن پوست سر در ناحیه تاج بسیار بیشتر از ناحیه پیشانی و گیجگاهی است. در برخی مواقع چندین تار مو به شکل پُل حد فاصل این دو ناحیه قرار میگیرند که بسیار باریک و نازک میباشند. میزان طاسی این مدل در مقایسه با الگوی شماره چهار در قسمت فرق سر و پیشانی بیشتر است.
- الگوی شماره شش: موهایی که به شکل پل در حد فاصل دو ناحیه پیشانی و فرق سر قرار میگیرند، در این الگو کاملاً از بین میروند و ریزش مو بهصورت عرضی و طولی گسترش پیدا میکند. آقایان بیشتر در سنین بالای ۳۰ سالگی این نوع طاسی را تجربه میکنند.
- الگوی شماره هفت: در این الگو گستردگی ناحیه طاسی به حداکثرترین میزان خود رسیده است و فرایند طاسی بسیار پیشرفت کرده است.
تفاوت الگوی ریزش مو در زنان و مردان
- دلیل این تفاوت در الگوها این است که سطح بالای سرم آروماتاز در زنان میتواند خط مو را بر خلاف ریزش مو در پشت خط مو حفظ کند. در ابتدا خط مو در زنان دقیقه بر خلاف خط مو در مردان است. ناحیهی جلوی شقیقه در مردانی که دچار ریزش مو هستند گرد و در مقابل پایینتر و مثلثی شکل است.
- شکل خط مو در زنان به سمت مرکز سر، با برخی موها که در جهت مخالف بقیه رشد میکنند و پیچ میخورند متفاوت هستند و به اصطلاح به آن پشتهی جانبی میگویند که اغلب در هر سمتی از موهای با جهت رشد مخالف در قسمت مرکزی قرار گرفتهاند.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی پوست در اصفهان است. شما می توانید برای تشخیص و درمان ضایعات پوستی مانند انواع خال به این مرکز مراجعه نموده و توسط متخصص پوست و مو تحت بررسی و درمان قرار گیرید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای تقویت مو
تاریخ انتشار : 1399-04-18تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
شوره سر و ریزش موقت مو
تاریخ انتشار : 1401-01-11تاریخ بروز رسانی : 1402-08-03 -
بررسی ریزش مو و لیکن پلانوپیلاریس
تاریخ انتشار : 1401-09-04تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
چه عواملی باعث ریزش مو ی زنان بالای 40 سال میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-08-22تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
آیا ماینوکسیدیل در درمان ریزش مو مؤثر است؟
تاریخ انتشار : 1400-08-14تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .