علائم قارچ پوستی در بارداری چیست؟
قارچ ها معمولاً در نواحی مرطوب بدن و در جایی که لایههای پوست روی هم قرار میگیرند لانه میکنند. میان انگشتان پا، در ناحیهی تناسلی، زیر سینهها، کشالهی ران و پوست سر از این نواحی هستند. بسیاری از این قارچها فقط در بالاترین لایهی بیرونی پوست (استراتوم کورنئوم) زندگی کرده و به مکانهای عمیقتر نفوذ نمیکنند. احتمال بروز قارچهای پوستی در افراد چاق بیشتر است؛ چراکه این افراد دارای لایههای پوستی بیشتری هستند، به خصوص اگر پوست این لایهها تحریک شده یا ترکخورده (عرقسوز) باشد. همچنین افراد دارای دیابت بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای قارچی میباشند. عفونتهای قارچی در یک قسمت از بدن میتواند به تحریک قسمتهای دیگری که بدون عفونت هستند، منجر شود. یکی از شایعترین شکایات زنان باردار در این دوران، خارش شدید پوست است. گاهی اوقات علت این خارش به بارداری ارتباطی ندارد و به دلیل آلرژی یا قارچ، ایجاد شده است.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
علائم قارچ پوستی در بارداری
- عفونت قارچی اغلب به عنوان ظاهری خشن و گاهی اوقات خونریزی دار در پوست ظاهر می شود.
- عفونت قارچی ممکن است به عنوان یک شکل دایره ای در اندازه های مختلف ظاهر شود با این وجود، عفونت های قارچی ممکن است همیشه ضایعات دایره ای شکل را ایجاد نکنند؛ اما سبب تیره شدن و قرمزی پوست با پوسته پوسته شدن و سفید شدن می شود.
- اغلب اوقات، منطقه آسیب دیده می خارد و گاهی اوقات مرطوب است یا بوی بد دارد.
- برای افرادی که دارای عفونت قارچی طولانی مدتی هستند، رنگ پوست تیره ایجاد می شود و زمانی که زمانش می گذرد و زیاد می شود، معمولاً به پوست های اطراف گسترش پیدا می کند.
افراد مستعد قارچ پوستی
قارچ پوستی بیشتر در گروههای زیر دیده میشود:
- کودکان
- افراد مبتلا به تیروئید کمکار یا پرکار
- افراد مبتلا به دیابت
- افراد مبتلا به اختلالهای التهابی
- افراد با سیستم ایمنی ضعیف
- زنان باردار
- افرادی که در معرض گرما و رطوبت قرار دارند.
- مصرف قرصهای ضدبارداری و آنتی بیوتیکها میتواند موجب تشکیل قارچ پوستی در افراد شود. اگر از این قرصها استفاده میکنید، پوست خود را بهطور مداوم زیر نظر داشته باشید و بهمحض مشاهدهی علائم قارچ پوستی، اقدام به درمان کنید.
داروهای ضد قارچ در دوران بارداری
- نیستاتین: شکل موضعی نیستاتین اغلب برای درمان عفونتهای قارچی سطحی که معمولاً به نام کاندیدا شناخته میشود، مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به صورت خوراکی به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا جذب خون نمیشود. این دارو زمانی که به صورت واژینال استفاده میشود جزو داروهای رده A برای استفاده در دوران بارداری قرار میگیرد؛ اما فرم کرم و پماد و پودر این دارو جزوه رده C است؛ زیرا هیچ مطالعهای درباره ایمنی استفاده از آن صورت نگرفته است.
- تربینافین: تربینافین موضعی اغلب برای درمان پای ورزشکار، خارش ژوک، کرم قارچ و انواع دیگر عفونتهای قارچی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو در رده بندی در دسته B قرار میگیرد که نشان میدهد مطالعهای روی انسان انجام نشده است. تربینافین موضعی به میزان زیادی از طریق پوست جذب نمیشود؛ اما استفاده از آن در دوران بارداری ایمن است.
- کلوتریمازول: یکی دیگر از داروهای ضد قارچ برای درمان عفونت مخملی و لووواژینال کلوتریمازول است. این دارو معمولاً برای درمان عفونت در دوران بارداری استفاده میشود و ایمن است. در سال 1999 مطالعهای گسترده با بیش از 18 هزار بیماری نشان داد استفاده از کلوتریمازول در دوران بارداری با ناهنجاری جنین در ارتباط نیست. یکی دیگر از داروهای این رده میکونازول است که استفاده از آن نیز در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمیکند.
- سیکلوپیرکس: در درمان بسیاری از موارد عفونت به کار میرود. این دارو معمولاً موضعی استفاده میشود و در رده B قرار دارد. به همین دلیل میتوان در دوران بارداری آن را استفاده کرد؛ اما اولین انتخاب درمانی به حساب نمیآید. اثرات این دارو در تغذیه با شیر مادر کمتر شناخته شده است.
- سولفید سلنیوم: این ماده معمولاً در شامپوها وجود دارد و برای درمان بیماریهایی مانند درماتیت سبوره استفاده میشود. این دارو جزو داروهای رده C قرار میگیرد. مطالعات حیوانی و انسانی برای ارزیابی ایمنی این دارو انجام نشده است. توصیههای جاری نشان میدهد که برای استفاده در محدوده زمانی محدود میتوان آن را به کار برد.
- گریزوفولین: یک داروی ضد قارچ خوراکی است که برای درمان عفونتهای قارچی استفاده میشود. این دارو جزو رده C است.
بدون شک برای استفاده از هرگونه داروی ضدقارچ در بارداری باید با پزشک مشورت کنید و به هیچ عنوان بدون تجویز از هیچ دارویی استفاده نکنید.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی کاشت مو در اصفهان است که با سالها تجربه در این زمینه و بکارگیری روشهای FIT و FUT ، نتایج بسیار درخشانی در کاشت مو، ابرو، ریش و سبیل ارائه نموده است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 32240827 -031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
زرد زخم چیست
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-22 -
بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ(تینه آ ورسیکالر) چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-19 -
قارچ پوستی چه تفاوتی با بیماری پیسی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-06-27تاریخ بروز رسانی : 1402-08-07 -
لوپوس چیست
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-14 -
میلیا چیست و چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-09-21تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .