عفونت و قارچ پوستی چیست و چگونه درمان میشود؟
در انسان، لایه بیرونی پوست از سلول های مرده تشکیل شده است که یک مانع از محیط بیرونی است. این مانع میتواند سلامتی شما را حفظ کند؛ اما اگر آسیب ببیند، میتواند در معرض انواع عفونت ها باشد. قارچ پوستی یک عفونت پوستی انسانی است که توسط یک قارچ که یک میکرو ارگانیسم است و اغلب مواد مرده را مصرف می کند، به انسان منتقل می شود. انواع مختلفی از قارچ پوستی یا عفونت های پوستی مانند عفونت قارچی، غذاهای ورزشکاران و غیره وجود دارد. قارچ پوستی یک عفونت بسیار مسری است که می تواند با تماس فرد دیگری منتقل شود. درمان این بیماری بسیار مهم است؛ زیرا ممکن است در تمام بدن گسترش یابد و منجر به عوارض دیگری شود. درمان عفونتهای ناشی از قارچ پوستی به طور کلی ساده است. طول دوره درمان بستگی به نوع عفونت قارچی، شدت عفونت و وضعیت سلامتی عمومی، قدرت سیستم ایمنی و داروهای مصرفی فرد دارد.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
علل بروز عفونت و قارچ پوستی
احتمال آنکه به عفونت های قارچی پوست مبتلا شوید بیشتر است اگر:
- اضافهوزن داشته باشید.
- پوست خود را بهطور کامل پس از حمام یا دوش گرفتن خشک نکنید.
- در تماس با شخص یا حیوان آلوده با عفونت قارچی باشید.
- لمس وسایل آلوده، مانند لباس، حوله و لباسهای خواب.
- پابرهنه راه رفتن بروی زمین حمام و محوطهی استخر
- پوشیدن لباسهای تنگ که اجازه تبخیر عرق را ندهد.
- ابتلا به دیابت.
- به تازگی آنتی بیوتیک مصرف کرده باشید.
- بارداری
- سیستم ایمنی ضعیف شده، به عنوان مثال، ابتلا به ایدز یا HIV
علائم عفونت و قارچ پوستی
علائم و نشانههای عفونت قارچ پوستی به نوع قارچ و ناحیه درگیر شده بستگی دارد. بثورات قارچی گاهی اوقات با دیگر بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس و اگزما اشتباه گرفته میشوند. عفونتهای قارچی پوست میتوانند انواعی از بثورات مختلف پوستی را ایجاد کنند. بعضی از آنها باعث ایجاد قرمزی، پوسته پوسته شدن پوست و خارش میشوند. برخی از آنها فقط باعث ایجاد خشکی پوست میشوند. قارچها میتوانند فقط یک منطقهی خاص یا چندین ناحیه از بدن را درگیر نمایند. اگر به عفونت قارچ سر مبتلا شوید، ممکن است مقداری از موهای خود را از دست بدهید.
انواع رایج عفونت و قارچ پوستی
اگرچه بیشتر قارچ ها برای انسان مضر هستند، بعضی از قارچ ها مستعد ایجاد بیماری، آن هم تحت شرایط خاصی هستند. قارچ ها به وسیله ی هاگ ها که می توانند به طور مستقیم نیز برداشته یا به درون تنفس شوند، تولید مثل می کنند. ظاهرا این دلیلی است که عفونت قارچی اکثراً بر روی پوست، ناخن یا ریه ها اثر می گذارد. قارچ همچنین می تواند به داخل پوست رخنه کند و بر اندام ها اثر بگذارد و باعث یک عفونت سیستمی گسترده شود. بعضی از انواع رایج عفونت قارچی، این موارد است:
- پای ورزشکار
- خارش میان پاها
- کرم حلقوی
- عفونت مخمر
- عفونت قارچی ناخن
تشخیص عفونت و قارچ پوستی
معمولاً عفونتهای قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده میشوند. لکهها و ضایعات عفونتهای قارچی منحصربهفرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده می کند تا لکه ها را واضح تر ببیند. به علاوه، ممکن است او برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونهبرداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.
موارد تأثیرگذار در درمان عفونت و قارچ پوستی
پزشک، نحوه درمان را بر مبنای موارد زیر تعیین میکند:
- سن، وضعیت کلی سلامت و تاریخچه پزشکی
- میزان گستردگی عارضه
- محل ایجاد عفونت قارچی
- میزان تحمل بیمار نسبت به برخی داروها، روشهای درمانی و درمانهای غیردارویی
- انتظارات بیمار از درمان
- نظر یا صلاحدید بیمار
درمان عفونت و قارچ پوستی
- کرمها، مایعات یا اسپریهای ضدقارچ (داروهای ضدقارچ موضعی). از این داروها برای درمان عفونتهای قارچی پوست، ناخنها و پوست سر استفاده میشود. این داروها عبارتند از کلوتریمازول، اکونازول، کتوکونازول، میکونازول، تربینافین و آمورولفین که تحت برندهای مختلف عرضه میشوند.
- در مواردی که به دو نوع درمان نیاز است یک کرم ضدقارچ با کرمهای دیگر ترکیب میشود. برای مثال، اغلب برای درمان برخی راشها، یک کرم ضدقارچ با یک کرم استروئیدی ملایم مانند هیدروکورتیزون ترکیب میشود. کرم ضد قارچ عفونت را رفع کرده و کرم استروئیدی ملایم نیز التهاب ناشی از عفونت را کاهش میدهد.
- شامپوی ضدقارچ. گاهی اوقات از شامپوهای حاوی کتوکونازول برای درمان برخی عفونتهای قارچی پوست سر و برخی عفونتهای پوست استفاده میشود.
- شیافهای ضدقارچ. شیافها قرصهایی هستند که برای قرار گرفتن در واژن طراحی شدهاند. برخی از داروهای ضدقارچ مورد استفاده برای درمان برفک واژن، خصوصاً، کلوتریمازول، اکونازول و فنتیکونازول، به صورت شیاف عرضه میشوند.
- داروهای ضدقارچ خوراکی. میکونازول به صورت ژل خوراکی و نیستاتین نیز به صورت مایع (برای اعمال در دهان) در بازار وجود دارند. از این داروها برای درمان برفک (عفونت کاندیدال) دهان و گلو استفاده میشود.تربینافین، ایتراکونازول، فلوکونازول، پوساکونازول و وریکونازول به صورت قرص موجود بوده و توسط بدن جذب میشوند. از این داروها برای درمان انواع عفونتهای قارچی استفاده میشود. استفاده از هر یک به نوع عفونت بستگی دارد.
- داروهای تزریقی ضدقارچ. این نوع داروها زمانی استفاده میشوند که یک عفونت قارچی جدی در بدن وجود داشته باشد. آمفوتریسین، فلوسیتوزین، ایتراکونازول، وریکونازول، آنیدولافانگین، کاسپوفانگین و میکافانگین داروهایی هستند که گاهی اوقات به صورت تزریقی استفاده میشوند. استفاده از هر یک بسته به نوع قارچ بستگی دارد.
پیشگیری از عفونت و قارچ پوستی
- رعایت بهداشت، برای جلوگیری از عفونت، بسیار ضروری است. سعی کنید پوستتان را تمیز و خشک نگه دارید
- اغلب اوقات دست های خود را بشویید. مخصوصاً بعد از لمس کردن انسان ها و حیوانات
- از استفاده از حوله و این قبیل وسایل دیگران، خودداری کنید.
- در حمام های عمومی و استخرها کفش یا دمپایی بپوشید.
- تجهیزات باشگاه را قبل و بعد از استفاده بشویید و خشک کنید.
عوارض جانبی داروهای ضد عفونت و قارچ پوستی
این داروها معمولاً هیچ عارضه جانبی ایجاد نمیکنند و استفاده از آنها آسان است. گاهی اوقات برخی از افراد در جایی که از داروی ضد قارچ پوستی استفاده شده است، کمی دچار خارش ، سوزش یا قرمزی میشوند. اگر این مورد شدید است، باید دیگر استفاده نکنید.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی کاشت مو در اصفهان است که با سالها تجربه در این زمینه و بکارگیری روشهای FIT و FUT ، نتایج بسیار درخشانی در کاشت مو، کاشت ابرو ، ریش و سبیل ارائه نموده است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 32240827 -031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ماکولار آمیلوئیدوز چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-06-02تاریخ بروز رسانی : 1402-08-07 -
درباره روزاسه و روشهای درمانی آن
تاریخ انتشار : 1399-01-11تاریخ بروز رسانی : 1403-05-07 -
بیماری پوستی آکانتوزیس نیگریکانس
تاریخ انتشار : 1402-04-05تاریخ بروز رسانی : 1402-04-23 -
زرد زخم چیست
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-22 -
درمان روزاسه
تاریخ انتشار : 1399-02-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :رضا نصر [ 1403-06-11 ]
سلام حدود یک سال است ک کلاشه رانم و باسن قارچ گرفته و هرچی درمان میکنم خوب نمیشم و خارش شدید داره لطفا راهنمایی کنید
فاطمه مولایی [ 1403-06-09 ]
یکسال هست ک رانم و باسن دچار قارچ پوستی شده پزشک پماد کلیترمازول و بنافین.و کپسول ایتراکنونازول. داده خوب نشدم لطفا راهنمایی کنید خسته شدم واقعا
مریم احمدی [ 1403-02-03 ]
یک سال است ک کلاشه رانم و باسن دچار قارچ پوستی شده خارش شدید داغون شدم لطفا راهنمایی کنید نمونه گیری هم شده ملیسیوم
مریم عباسی [ 1403-01-26 ]
یک سال است ک کلاشه رانم و باسن قارچ گرفته و هرچی درمان میکنم خوب نمیشم خسته شدم لطفا راهنمایی کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .