عوارض پوستی واکسن آسترازنکا
واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق میشود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx1 شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شدهاست. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بودهاست. واکسن آسترازنکا، بهصورت دو دوز نیم میلیلیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق میشود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق میشود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد میرسد. ازآنجاییکه ممکن است نسبت به عوارض واکسن آسترازنکا کمی نگران باشید، توصیه میکنیم پیش از تزریق آن با پزشک صحبت کنید. عوارض واکسنها طبیعی هستند و نیاز به درمان خاصی ندارد مگر اینکه شدید باشد.
بروز عوارض واکسن در بدن انسان مربوط به واکنشهای سیستم ایمنی است. شدت علائم برخی از افراد به حدی است که لازم است به پزشک مراجعه کنند؛ اما در برخی دیگر هیچ علائم و عوارضی احساس نمیشود. عوارض پوستی این واکسن مربوط به آلرژی و حساسیت است که شامل ایجاد کهیر، بثورات پوستی، خارش و قرمزی پوست می شود. این دسته از عوارض ممکن است به صورت خفیف یا شدید بروز پیدا کند و نیاز است افراد به پزشک مراجعه کرده و داروهای ضد حساسیت دریافت کنند. این بثورات میتوانند از چند روز تا بیش از یک هفته پس از تزریق اولین دوز شروع شوند.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
مزایای تزریق واکسن آسترازنکا
واکسن کووید 19 آسترازنکا در جلوگیری از کووید 19 در افراد 18 سال و بالاتر مؤثر است. افرادی که دو دوز از واکسن کووید 19 آسترازنکا را دریافت کردند، حدود 62 تا 70 درصد کمتر از افرادی که واکسن را دریافت نکرده اند احتمال دارد کووید 19 بگیرند. هیچ یک از این افراد مسن تر که واکسن ها را دریافت کرده بودند، بیماری کووید 19 شدید نداشتند یا نیاز به درمان بیمارستانی نداشتند. تجربه اولیه در اسکاتلند نشان داد که واکسیناسیون کووید 19 در جلوگیری از نیاز داشتن افراد مسن به درمان در بیمارستان برای کووید 19 مؤثر بود و بسیاری از آنها واکسن کووید 19 آسترازنکا دریافت کرده بودند. انتظار می رود داده های بیشتر در مورد اثربخشی این واکسن در افراد مسن به زودی در دسترس باشد.
موارد منع تزریق واکسن آسترازنکا
از موارد منع تزریق واکسن آسترازنکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر پس از تزریق انواع واکسن تا به حال واکنش آلرژیک شدید (شوک آنافیلاکسی) را تجربه کردهاید.
- اگر پس از تزریق دوز اول آن بهدلیل وجود ترکیباتی مانند پلیسوربات ۸۰ دچار واکنش آلرژیک شدید شدهاید.
- اگر در حال حاضر عفونت شدید با تب بالا (بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد) دارید.
- اگر مشکل خونریزی داخلی یا کبودی دارید یا از داروهای رقیقکننده خون (ضد انعقاد) استفاده میکنید.
- اگر سیستم ایمنی شما بهدرستی کار نمیکند (نقص ایمنی دارید) یا از داروهایی استفاده میکنید که سیستم ایمنی را تضعیف میکنند (مانند کورتیکواستروئیدها با دوز بالا، سرکوبکنندههای ایمنی یا داروهای سرطان).
- اگر تا بهحال لخته خون در وریدهای سینوسی مغز، ترومبوسیتوپنی، سندرم نشت مویرگی یا وضعیت خودایمنی به نام سندرم آنتیفسفولیپید داشته اید. اگر سابقه ترومبوسیتوپنی ایمنی دارید، پس از تزریق این واکسن باید سطح پلاکت خود را مدام کنترل کنید.
- اگر پس از تزریق اولین دوز واکسن آسترازنکا دچار ترومبوز یا کاهش پلاکت خون شدهاید.
- پیش از تزریق این واکسن، اگر باردار یا در دوران شیردهی هستید، فکر میکنید ممکن است باردار باشید یا قصد دارید بچهدار شوید، حتماً به پزشک اطلاع دهید. هنوز اطلاعات جامعی در مورد استفاده از این واکسن کووید۱۹ در زنان باردار یا شیرده وجود ندارد.
اقدامات پس از تزریق واکسن آسترازنکا
- بعد از دریافت واکسن کرونا تا نیم ساعت در مرکز بمانید. در صورت بروز علائم خفیف مانند درد، تب و آبریزش بینی از مسکن مانند استامینوفن یا آنتی هیستامین استفاده کنید و در صورت بروز عوارض شدید با مرکزی که واکسن تزریق کرده تماس بگیرید.
- قراردادن کمپرس سرد (مانند پارچه مرطوب) در محل تزریق
- مشورت با پزشک جهت امکان استفاده از مسکنهای بدون نسخه
- نوشیدن مایعات زیاد
- پوشیدن لباس سبکتر و نازک تر در صورت وجود تب
عوارض جانبی واکسن آسترازنکا
عوارض شایع در محل تزریق واکسن شامل قرمزی، خارش، حساسیت، درد، سفتی، تورم و احساس گرما می باشد. درد مفاصل، بدن درد، ضعف، خستگی، لرز، کاهش اشتها، تهوع، سردرد، تب، لرز و کسالت نیز ممکن است بعد از تزریق رخ دهد. این عوارض ممکن است در بعضی مواقع تا 7 روز ابتدایی بعد از تزریق واکسن وجود داشته باشد. در صورتی که عوارض طی 7 روز اول بهبود پیدا نکند و یا تشدید شود با مراجعه به پزشک بهتر است بررسی های لازم انجام شود.در موارد نادر باعث بروز واکنش حساسیتی شدید و سریع می شود که شامل مجموعه ای از علائم افت فشار، کهیر، خارش پوستی ، گرفتگی صدا، تورم لب ها و زبان، سرگیجه، اسهال است. در برخی از موارد ممکن است واکنش های ازدیاد حساسیت به صورت 2 مرحله ای و طی 1 تا 72 ساعت مجدداً بروز نماید. ممکن است تزریق واکسن باعث بروز تشنج شود. بیمارانی که در ریسک تشنج هستند بهتر است بعد از تزریق واکسن از نظر علائم عصبی پایش شوند و در صورت بروز علائم عصبی به مرکز درمانی مراجعه شود.
کلینیک پوست و لیزر صدف یکی از بهترین مراکز تخصصی پیوند چربی در اصفهان است که با تکیه بر مهارت، تجربه و دانش بالا، کم عارضه ترین، ماندگارترین و مطلوب ترین نتایج افزایش حجم و فرم دهی با تزریق یا پیوند چربی را برای شما رقم می زند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مشخصات غده چربی یا لیپوم چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-08-26تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
کاربرد محلول ریوانول
تاریخ انتشار : 1401-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
بهترین درمان روزاسه
تاریخ انتشار : 1399-04-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
علائم حساسیت پوستی به داروها
تاریخ انتشار : 1402-04-27تاریخ بروز رسانی : 1402-05-06 -
علل ایجاد شوره پوست صورت
تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1402-08-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .