منگوله پوستی یا زائده گوشتی (اسکین تگ) چیست؟
اسکین تگ یا همان منگوله های پوستی، نوعی زائده پوستی خوش خیم و اکثراً بدون درد هستند که شبیه یک آویز با منگوله کوچک در سطح پوست ظاهر می شوند. این زائده های گوشتی (منگوله) گرد و نرم هستند که توسط یک پایه ساقه مانند از سطح پوست آویزان هستند (به عبارتی روی سطح پوست نیستند و دارای ریشه اند)، بطوریکه به راحتی می توان آنها را حرکت داد. این زائده های بی خطر و غیر سرطانی می تواند از لحاظ زیبایی برای افراد ایجاد ناراحتی کند که می توان از طریق روش های بی خطری آنها را رفع نمود. زائده های گوشتی اکثراً بی رنگ بوده و در مواردی رنگ تیره دارند. اندازه اسکین تگ ها از 2 تا 5 میلی متر متغیر است، گاهی بزرگ شده و به اندازه یک نخود نیز می رسند. بروز این زوائد در بدن در میان زنان و مردان با نسبت یکسان شیوع دارد. منگوله های پوستی معمولاً جای نگرانی ندارند؛ زیرا غیر سرطانی هستند. تنها زمانیکه این منگوله ها پیچ خورده، تحریک شده یا خونریزی کنند، می تواند دلیل خوبی برای مراجعه به پزشک باشد.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
علل ایجاد منگوله پوستی یا زائده گوشتی
دلیل ایجاد منگوله های پوستی هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. این زائده ها معمولاً در نواحی از بدن که دارای چروک های پوستی هستند، ظاهر می شوند. بنابراین ممکن است اصطکاک در ایجاد آن نقش داشته باشد. این زائده ها از رگ های خونی، کلاژن و رشته های عصبی تشکیل شده اند و توسط لایه بیرونی پوست احاطه می شوند.
علائم منگوله پوستی یا زائده گوشتی
سطح اسکین تگ میتواند صاف نرم یا نامنظم باشد. این زائده های گوشتی معمولاً همرنگ با پوست هستند. برخی از آنها ظاهری شبیه جوش های صورت و بدن دارند و رشد نمیکنند؛ ولی برخی دیگر شروع به رشد کرده و ممکن است قطرشان بین 2 میلیمتر تا 1 سانتی متر برسد. حتی اسکین تگ بزرگ به اندازه 5 سانتی متر هم در موارد نادر دیده میشود. منگوله های گوشتی در برخی موارد با پایه و ساقه کاملاً مشخص به پوست متصل شده اند و گاهی بدون پایه هستند. اسکین تگ در برخی موارد بدون ایجاد درد و به صورت خود به خود از پوست جدا شده و می افتند. اسکین تگ معمولاً باعث خارش پوست بدن یا درد نمیشود مگر این که تحت فشار یا ساییدگی قرار گرفته باشد.
مناطق ایجاد منگوله پوستی
- زیر سینه
- روی قفسه سینه
- روی پلک
- زیر بغل
- روی گردن
- کشاله ران
افراد در معرض ریسک ابتلا به منگوله های پوستی
- افراد دارای اضافه وزن یا مبتلا به چاقی
- خانم های باردار
- افراد مبتلا به عدم تعادل استروئیدهای جنسی به خصوص اگر سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن آنها متغیر باشد.
- اگر یکی از اعضای خانواده دارای زائده گوشتی باشد، ریسک ابتلا در سایر افراد خانواده وجود دارد.
- ابتلا به مقاومت انسولین یا دیابت نوع 2
- داشتن ویروس پاپیلومای انسانی
آیا منگوله پوستی واگیر دارد؟
این منگوله های پوستی بی خطر هستند و نکته ی بسیار مهم درباره ی آنها غیر مسری بودنشان است؛ یعنی با دست زدن از جایی از بدن به جای دیگر و یا به فرد دیگری سرایت نمی کنند.
درمان منگوله پوستی یا زائده گوشتی
باید به بیماران اطمینان داد که منگوله های پوستی بیماری خاصی نبوده و راه هایی برای درمان آن وجود دارد، از جمله:
- برداشتن تکه: ضایعات کوچک را می توان با قیچی کوچک عنبیه تیز برید. این روش معمولاً بلافاصله کار می کند و بسیار مؤثر است. برای کوچک ترین منگوله های پوستی استفاده از بیهوشی ضروری نیست.
- کرایوتراپی ضایعات پوستی : نیتروژن مایع را می توان مستقیماً یا به صورت اسپری از کرایوگان بر روی خال های گوشتی قرار داد. روش سرما درمانی معمولاً بسیار کارآمد است و دردناک نمی باشد. این یک روش بسیار مؤثر برای درمان چندین خال گوشتی است.
- تراشیدن: ممکن است منگوله های بزرگ تر پس از تزریق پایه ضایعه با بی حسی موضعی، با تراشیدن تراش یا تراشه برداشته شود.
- سوزاندن: برای ضایعات بسیار ریز کار می کند، خال های گوشتی کوچک و سطحی پوست با استفاده از الکترولیز، یک روش درمانی که شامل گرما و جریان الکتریکی است، می سوزند.
تشخیص منگوله پوستی یا زائده گوشتی
پزشکان اغلب می توانند منگوله های پوستی را به سادگی با معاینه تشخیص دهند. در صورت مشخص نبودن علت بروز آنها از منگوله های پوستی نمونه برداری شده و آن را زیر میکروسکوپ بررسی می کنند. به طور معمول پزشک، منگوله های پوستی برداشته شده را برای ارزیابی پاتولوژیک و بررسی علت دقیق آن به آزمایشگاه ارسال می کند. هیچ آزمایش، رادیوگرافی یا آزمایش تشخیصی خاص برای تشخیص منگوله های پوستی وجود ندارد. به همین دلیل پزشک می تواند آزمایشات دیگری را برای رد سایر علل احتمالی انجام دهد. همچنین می تواند آزمایشاتی برای بررسی بیماری های شناخته شده یا ایجادکننده اسکین تگ ها مانند دیابت یا سندرم متابولیک را انجام دهد.
این امر می تواند به معنی ارزیابی موارد زیر باشد:
- سطح A1c
- سطح قند خون ناشتا و پس از خوردن غذا
- آزمایش چربی
- شاخص توده بدن (BMI)
عوارض منگوله پوستی یا زائده گوشتی
به جز مشکلات و نارساییهایی که در وضعیت ظاهری فرد ایجاد میشود، منگولههای پوستی عامل نگران کننده دیگری را در پی نخواهند داشت. معمولاً منگولههای پوستی دارای هیچ گونه درد یا ناراحتی فیزیکی نیستند. این زائدههای گوشتی در صورتی که به صورت مکرر تحریک شده و در اثر تماس با لباس یا دیگر بخشهای بدن دستمالی شوند، میتوانند باعث ایجاد علائمی شوند؛ اما در کل، مشکلاتی که در زیبایی ظاهری فرد ایجاد میشود، عاملی است که باعث سوق دادن افراد به درمان منگوله های پوستی میشوند. همچنین، گاهی نیز ممکن است به این دلیل برای درمان زائده های گوشتی اقدام شود که به دلیل تحریک شدن زیاد، قرمز یا سیاه شده و یا منجر به خونریزی شده باشند.
قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید، افزایش سن، برخی از بیماری ها و ... از علل اصلی ایجاد لک در زیر چشم هستند. لک زیر چشم بسته به علت ایجاد، با روشای مختلفی می تواند قابل درمان باشد که برای این مهم، نیاز به مراجعه به متخصص پوست الزامی می باشد. شما برای درمان لک زیر چشم در اصفهان می توانید به کلینیک تخصصی صدف مراجعه نمایید و از تکنیکهای قابل انجام در این مرکز برای رفع این عارضه استفاده نمایید. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روشها و تعیین نوبت، با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت ایجاد منگوله پوستی یا زائده گوشتی
تاریخ انتشار : 1401-03-22تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
نقاط فوردایس لب ( تجمع غدد چربی زیر پوست)چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-04-11تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
کاربرد نمونه برداری از ضایعات پوستی
تاریخ انتشار : 1402-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .