لنتیگو چیست و چگونه درمان میشود؟
لنتیگو لک هایی دایره ای شکل و معمولاً به رنگ قهوه ای تا سیاه هستند که توسط پوست طبیعی احاطه شده اند. این لک ها ممکن است به آهستگی و طی چندین سال ایجاد شوند و یا یک باره پدید بیایند. مهمترین عامل ایجاد کننده آن نور آفتاب می باشد؛ ولی ممکن است در اثر عوامل ژنتیکی و سندروم های سیستمیک نیز ظاهر شوند. این لک ها به مرور زمان بزرگ تر می شوند، به خصوص اگر در معرض نور خورشید قرار بگیرید و شدت علائم به علت ایجاد آن بستگی دارد. علائم لنتیگو با طیف ریزترین تا بیش از 2/1 اینچی (13 میلیمتر) میباشند و میتوانند باهم در یک گروه قرار گیرند که آنها را برجسته تر میسازد. امکان ابتلا به این عارضه پوستی در هر سنی و با هر جنسیتی وجود دارد و تشخیص لنتیگو بر عهده پزشک میباشد. پزشک ابتدا به بررسی لک های پوستی و یا بیوپسی میپردازد تا از عدم ابتلا به سرطان پوست نیز مطمئن شود و سپس به درمان آن میپردازد. لنتیگو خوش خیم است و این بدین معنی است که نمی تواند برای سلامتی مضر باشند. با این حال، می توانند با شرایط دیگری که بدخیم هستند شبیه باشند و به درمان نیاز داشته باشند.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص ، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
علت بروز لنتیگو
مهمترین عامل ایجاد کننده لنتیگو، نور خورشید است؛ اما ممکن است در اثر عوامل ژنتیکی و یا بیماری های سیستمیک نیز ظاهر شود. عواملی همچون:
- داشتن پوست روشن و بور
- آفتاب سوختگی
- درمان با رادیوتراپی
این موارد، احتمال ابتلا به لنتیگو را افزایش میدهند.
علائم خال لنتیگو
- خال لنتیگو معمولاً در افرادی با رنگ پوست روشن گسترش میابد؛ ولی در پوستهای تیره تر هم قابل مشاهده میباشد.
- مسطح و نواحی بیضی رنگدانه های افزایش یافته میباشد.
- معمولاً قهوه ای مایل به زرد، قهوه ای یا سیاه میباشند.
- بر قسمتهایی از پوست شکل میگیرد که سال های زیادی در معرض آفتاب قرار گرفته مانند پشت دستها، بالای پاها، صورت ، شانه ها و بالای کمر.
لنتیگوی بدخیم
لنتیگوی بدخیم یکی دیگر از انواع ملانوما است که معمولاً افراد مسن به ویژه آنهایی که زمان بیشتری را در خارج از منزل گذرانده اند را درگیر می کند. این بیماری طی چندین سال و به آرامی ایجاد می شود. این نوع در نواحی که بیشتر در معرض نور خورشید هستند مانند صورت بیشتر رخ می دهد. لنتیگوی بدخیم در ابتدا صاف بوده و از پهلو در لایه های سطحی پوست ایجاد می شود. این بیماری شبیه به کک و مک به نظر می رسد؛ اما معمولاً بزرگتر، تیره تر و بیش از یک کک و مک طبیعی است که می توانند به تدریج بزرگتر شده و تغییر شکل دهند. ممکن است در مرحله بعدی این موارد به سمت پایین و در لایه های عمیق پوست رشد کرده و توده (گره) ایجاد کنند.
لنتیگو مالیگنا
لنتیگو مالیگنا: نوعی از سرطان پوست است که بانام لنتیگو میلیگنا ملانوما شناخته میشود و میتواند در نواحی که بطور طولانی مدت در معرض آفتاب بوده گسترش یابند. لنتیگو مالیگنا به عنوان ضایعات قهوه ای یا سیاهی هستند که کم کم تیره و بزرگ میشوند و تمایل دارند مرزهایی نامنظم ، رنگ آمیزی ناهموار داشته باشند و به طور برجسته رشد کنند.
تشخیص لنتیگو
گاهی اوقات، پزشک، بیوپسی نمونه برداری بخش کوچکی از پوست و آزمایش زیر میکروسکوپ را تجویز می کند تا بیماری تشخیص داده شود. با این حال، معمولاً پزشک می تواند با چشم تشخیص لنتیگو را تشخیص دهد.
عوارض لنتیگو
لنتیگو خطرناک نیست و باعث بروز هیچ گونه علائمی نمی شود. با این حالی برخی سرطان های پوستی وجود دارند که علائم مشابهی دارند. پزشک می تواند آنها را تشخیص دهد یا در صورت نیاز آزمایش تجویز کند.
درمان لنتیگو
جهت کمرنگ شدن این لک ها، برخی از اقدامات زیر از سوی پزشک ارائه می شود:
- لیزر
- کرایوتراپی (فریز کردن) جهت تخریب ملانوسیت ها
- کرم های سفید کننده
جهت پیشگیری از لنتیگو بهتر است تا حد امکان از تماس مستقیم با نور خورشید، به خصوص در ساعات 10 صبح تا 2 بعدازظهر، دوری کنید. حتماً از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
در مزوتراپی غلظت مواد و هدف گذاری آنچه پوست نیازمند آن است، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در کلینیک صدف اصفهان با احاطه و اشراف تخصصی بر نیازهای پوست، مزوتراپی انجام می شود؛ در نتیجه، نتایج درخشانی را در جهت جوانسازی و رفع بسیاری از مشکلات پوست رقم می زند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لک زیر چشم به چه دلایلی ایجاد شده و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-02-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
درمان لکه های پوستی
تاریخ انتشار : 1399-05-06تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
انواع لک صورت و درمان آن
تاریخ انتشار : 1399-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
بهترین و سریع ترین راه از بین بردن لک قهوه ای صورت
تاریخ انتشار : 1401-10-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
آیا لکه های ماه گرفتگی درمان میشوند؟
تاریخ انتشار : 1401-01-26تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .