رهایی از تیرگی زیر بغل با روشهای خانگی و کلینیکال
تیرگی برخی از نقاط بدن اغلب اوقات در نتیجه تولید طبیعی رنگدانهی پوست به نام ملانین است که بیش از حد در برخی نواحی بدن تولید میشود. این تغییر رنگ بر خارجیترین لایه پوست تأثیر میگذارد و موجب ایجاد نواحی سیاه و تیره میگردد. این تیرگی ها اعتماد به نفس افراد را تحت الشعاع قرار میدهد. روش های مختلفی جهت درمان این مشکل وجود دارد. زیر بغل تیره یک مشکل بسیار رایج و معمول است. علل زیادی وجود دارند که میتوانند باعث ایجاد زیر بغل تیره شوند، مانند اصلاح بیش از حد موها با تیغ، استفاده از دئودورانتهای نامناسب و حتی واکنشهای آلرژیک نسبت به برخی از مواد. اگر تیرگی زیر بغل باعث احساس بدی در شما میشود به عنوان اولین اقدام، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا پس از علتیابی، راهکار درمانی مناسبی برای این مشکل پیدا کنید.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
علل تیرگی زیر بغل
تیرگی زیر بغل یک وضعیت ناخوشایند است که به دلایل متعددی در سنین مختلف ایجاد می شود. در ادامه به اصلی ترین عوامل مؤثر اشاره می کنیم:
- ژنتیک: ممکن است تیرگی زیر بغل مانند هر تغییر پوستی دیگر، بر اثر عوامل ژنتیکی اتفاق افتد. برخی از افراد به صورت وراثتی پوست تیره ای دارند. به طور کلی پوست قسمت هایی از بدن مانند زیر بغل، کشاله ران و سر زانوها نسبت به سایر قسمت ها ظاهر تیره تری دارند.
- سلول های مرده: سلول های سطح پوست همواره در حال تکثیر و جایگزین شدن هستند. انباشت سلول های مرده در سطح پوست، موجب می شود پوست تیره به نظر برسد. انجام لایه برداری و حذف سلول مرده تأثیر بسیار زیادی در روشن سازی زیر بغل دارد.
- اصطکاک و سایش: لباس های بسیار تنگ سبب افزایش اصطکاک پوست با پارچه لباس و درد نهایت تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی مانند آگانتوزیس نیگریکانس سبب افزایش پیگمنت ها و رنگدانه های پوستی می شوند.
- برخی از محصولات بهداشتی: اکثر افراد به صورت روزانه از محصولات ضد تعریق استفاده می کنند. مواد به کار رفته در ساخت انواع دئودورانت و ضدتعریق ها به مرور زمان موجب تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری: برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت موجب تیرگی زیر بغل می شوند. بر اساس آخرین مطالعات محققان دریافتند که انسولین مصرف شده توسط بیماران مبتلا به دیابت با رنگدانه های پوستی تداخل پیدا کرده و سبب تیره شدن پوست این افراد می شود.
- سرطان: تیرگی ناگهانی پوست یکی از نشانه های سرطان است. ممکن است غدد سرطانی در قسمت های مختلفی از بدن رشد و تکثیر پیدا کنند. تغییرات ناشی از بیماری سرطان، بر ارگان های مختلف مانند کبد تأثیر گذاشته و در نهایت با افزایش رشد سلول های رنگدانه ای، سبب تیرگی پوست می شود.
- رنگدانه های موجود در زیر بغل: در سطوح پوست سلول های خاصی به نام رنگدانه وجود دارند. معمولاً شدت و سرعت تکثیر رنگدانه ها در برخی از قسمت های بدن بیشتر است. به همین دلیل رنگ پوست نواحی مختلفی مانند زیربغل، کشاله ران، واژن و... نسبت به سایر مناطق بدن تیره تر به نظر می رسد.
- عوامل هورمونی: اختلالات هورمونی، سبب بروز عوارض جانبی مانند تیرگی پوست، جوش و... می شوند. برای مثال: افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند معمولاً در برخی نواحی بدن پوست تیره تری دارند.
- عفونت: عفونت به معنای رشد و تکثیر باکتری است. سوخت و ساز کورینه باکتریوم، در این ناحیه، موادی آزاد می کند که این مواد سبب تیرگی پوست زیربغل می شوند
علاوه بر عوامل ذکر شده موارد دیگری در تیرگی پوست زیر بغل تأثیرگذار هستند که به آنها اشاره می کنیم:
- تعریق بیش از حد
- استفاده مکرر از ژیلت و تیغ های کند
- عدم رعایت بهداشت
- اختلالات هورمونی
- اضافه وزن
- مصرف دارو
- مصرف سیگار
- التهاب
پیشگیری از تیرگی زیر بغل
- استفاده از محصولات بهداشتی غیرشیمیایی
- پوشیدن لباسهای آزاد از جنس پارچههایی با الیاف طبیعی
- از بین بردن موهای زائد با روشهایی مانند لیزر و وکس بهجای اصلاح کردن با ژیلت و تیغ
- استفاده از ژیلت یا تیغ نو و همچنین استفاده از مرطوبکنندههای پوستی قبل از اصلاح
- از بین بردن سلولهای مرده پوست با استفاده از لایهبردار
- جلوگیری از تعریق بیش از حد با روشهایی مانند تزریق بوتاکس
مواردی مانند مصرف سیگار یا داشتن سبک زندگی ناسالم تأثیر چشمگیری روی رنگ پوست دارند؛ بنابراین با ترک سیگار، رسیدن به وزن نرمال، رعایت بهداشت و استحمام بهموقع و همچنین تلاش برای حفظ سلامت بدن میتوانید از تیرهتر شدن زیر بغل خودداری کنید.
روش های خانگی رفع تیرگی زیر بغل
درمان های غیر کلینیکی شامل درمان های طبیعی و شیمیایی می شود. در ادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم:
درمان با ماسک
برخی از افراد روش های طبیعی را برای روشن سازی زیر بغل خود، انتخاب می کند. توجه داشته باشید که روش های طبیعی سفید سازی زیر بغل، زمان بر بوده و نیازمند تکرار، صبر و حوصله هستند. همچنین ممکن است برخی مواد طبیعی ذکر شده، برای تعدادی از افراد حساسیت پوستی ایجاد کنند.
- برشی از سیب زمینی، خیار و یا لیمو را بر روی پوست زیر بغل خود قرار داده و بعد از 10 دقیقه پوستتان را با آب سرد بشویید.
- استفاده از روغن های طبیعی گیاهی مانند، روغن درخت چای، روغن نارگیل: توسط یکی از موارد ذکر شده پوست زیر بغل خود را به مدت 15 دقیقه به صورت دورانی ماساژ داده و سپس با آب سرد بشویید.
- مخلوطی از زردچوبه و آب لیمو تازه را بر روی زیر بغل خود قرار داده و بعد از 30 دقیقه با آب بشویید.
- مخلوطی از شیر، آب گل رز و پودر پوست پرتقال را هفته ای 3 مرتبه به مدت 15 دقیقه بر روی زیر بغل خود قرار داده و سپس با آب سرد بشویید.
درمان با کرم و دارو
کرم های شیمیایی یکی دیگر از روش های غیر کلینیکی و مؤثر در رفع تیرگی زیر بغل، محسوب می شوند. ممکن است در برخی افراد کرم های شیمیایی سبب بروز حساسیت شوند، بنابراین جهت جلوگیری از هرگونه حساسیت و عوارض جانبی، درمان های شیمیایی را با مشورت پزشک آغاز کنید.
- کرم های رتینوئید: تری تینوئین (Tretinoin) به عنوان اولین روش درمان دارویی شناخته می شود؛ و در صورت استفاده منظم سبب سفید سازی زیر بغل خواهد شد.
- کرم های لایه بردار: این کرم ها با داشتن مواد شیمیایی سبب حذف سلول های مرده پوست و در نتیجه رفع سیاهی زیربغل می شوند
- کرم Calcipotriene: این کرم حاوی ویتامین D است. Calcipotriene به صورت موضعی سبب کاهش رنگدانه های پوستی می شود.
روش های کلینیکال رفع تیرگی زیر بغل
لیزر
درمان با لیزر به طور خاص برای سفید کردن نواحی مانند زیر بغل، آرنج و زانو استفاده میشود. نور لیزر منطقه آسیب دیده پوست شما را هدف قرار میدهد تا سلولهای مرده پوست و رنگدانه ها را از بین ببرد و موجب سفید و روشن کردن این نواحی شود. در طی روند درمان، زیر بغل شما کاملاً تمیز میشوند و سپس مقدار کمی از پرتوهای لیزر روی منطقه آسیب دیده اعمال میشوند. این پرتوها موجب درمان رنگدانه ها و سلولهای آسیب دیده برای بهبود ظاهر پوست و سفید کردن آن به کار میروند. لیزر با از بین بردن لایه بیرونی پوست (اپیدرم) باعث کاهش سیاهی زیر بغل میشود و در عین حال با گرم کردن لایه زیرین پوست (درم) رشد کلاژن جدید را تحریک میکند. همزمان با درمان سیاهی و تیرگی، پوست جدیدی که شکل میگیرد، صافتر، سفتتر و روشنتر است.
ميكرونيدلينگ
این روش ( میکرونیدلینگ ) شامل استفاده از یک قلم الکترونیکی است كه با استفاده از سوزنهای متعدد سوراخی عمودی در پوست ایجاد کرده و به نتایج جوانسازی بهینه، حفظ انسجام اپيدرمي و کاهش زمان از کارافتادگی منجر میشود. عملكرد ارتعاشی خودکار قلم سرعت نيدلينگ پوست، اثربخشی و جذب محصولات را افزایش داده و در عینحال موجب کاهش درد و ناراحتی ناشی از درمارولر میشود. سوزنهای درماپن به سطح داخلي پوست شما نفوذ كرده و ترميم پوست از داخل به خارج را تسریع میکنند. این درمان تولید کلاژن توسط بدن را تحریک کرده و موجب کاهش ظهور خطوط ريز و چین وچروک ها، ناصافیهای سطح پوست، پيگمانتاسيون سطحی، اسكارهايي چون اسکار آکنه یا آبلهمرغان، ترک های بدن و افتادگی پوست میشود.
میکرودرم ابریژن
سفید کردن پوست زیر بغل و کشاله ران به کمک روش میکرودرم ابریژن در بهبود رنگ کلی و بافت پوست بسیار مؤثر است. در این روش درمانی از یک وسیله مخصوص برای سایش بالاترین لایه پوست استفاده میگردد. میکرودرم علاوه بر شروع فرایند ترمیم، میزان کلاژن پوست را افزایش داده در نتیجه پوست سفتتر و محکمتر میشود.
نور شدید پالسی (IPL)
آی پی ال تکنیکی است که در آن پالسهای نوری شدید بر روی پوست ساطع میگردد تا بدون داشتن دوره بهبودی فرایند تولید کلاژن تحریک، لکههای تیره روی پوست مورد هدف قرار گیرد و پوست زیر بغل روشنتر و درخشانتر شود. با یکدست شدن بافتهای پوستی غیریکنواخت، پوست شادابتر و نرمتر میشود. این روش کاملاً بدون درد و درمان سریعی برای رفع تیرگی زیر بغل است.
پی آر پی یا همان پلاسمای غنی از پلاکت، یکی از روشهای موثر جوانسازی پوست صورت و رفع تیرگی و فرو رفتگی زیر چشم است. پی آر پی در کلینیک صدف اصفهان توسط متخصص پوست انجام می شود. لطفا جهت تماس با کلینیک صدف با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سیاهی زیر بغل به چه علت است؟
تاریخ انتشار : 1401-09-30تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
اندولیفت، روشی برای رفع تیرگی پوست صورت و بدن
تاریخ انتشار : 1402-09-08تاریخ بروز رسانی : 1403-07-12 -
رفع تیرگی پوست
تاریخ انتشار : 1399-01-11تاریخ بروز رسانی : 1403-05-14
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .