روشهای تخلیه ژل پاژ
کاربران عزیز این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی خوانندگان تهیه شده است و تخلیه ژل پاژ جزو خدمات قابل ارائه در کلینیک صدف نمیباشد.
ژل پاژ که به ژل پلی آکریل آمید هم شناخته می شود، یکی از راه های زیبایی و جوانسازی پوست صورت است. استفاده از این روش در ۱۰ سال گذشته بسیار رایج بوده اما با توجه به معایب و عوارضی که دارد، بیشتر پزشکان استفاده از آن را یک روش منسوخ شده می دانند. این ژل غیرقابل جذب است و برای برجسته کردن گونه ها و لب ها از آن استفاده می کنند و تنها مزیت این ژل دائمی بودن آن است. غیر قابل جذب بودن آن باعث شده تا در زیر پوست کمی جابه جا شود. عوارض این ژل و جا به جایی آن باعث شد تا بسیاری از افراد قبل از یک سال اقدام به تخلیه ژل کنند. تخلیه این ژل بسیار حساس است و نیاز به موقعیت مناسبی دارد که پزشک آن را تشخیص می دهد. تخلیه ژل پاژ به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه ذکر میگردد.
تزریق ژل از جمله خدماتی است که توسط متخصص پوست در کلینیک صدف اصفهان با بهترین نتایج قابل انجام می باشد. اگر مایل به تزریق فیلر در این مرکز هستید؛ می توانید با با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
عوارض ژل پاژ
- همانطور که گفته شد، ژل پاژ ماندگاری بسیار بالایی دارد و برخلاف سایر ژلهای موجود در بازار پس از مدتی در ترکیبات بدن افراد حل نمیشود و ممکن است تا آخر عمر فرد از بین نرفته و باقی بماند. شاید بسیاری از افراد این ویژگی را یک مزیت بدانند؛ اما این ویژگی میتواند باعث بروز مشکلات و عوارض وخیمی در طولانی مدت شود. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین عوارض ایجاد شده توسط ژل پاژ میپردازیم.
- غیر قابل جذب بودن ژل پاژ باعث میشود تا این ماده پس از مدتی بر اثر کشش جاذبه به سمت پایین حرکت کند. حتی ممکن است به طور ناگهانی از پوست سر باز کند و مشکلات بهداشتی و زیبایی فراوانی برای افراد به وجود آورد.
- تورم و التهاب از دیگر عوارض نامناسب آن است. محلی از صورت که به آن ژل پاژ تزریق شده، ممکن است بر اثر عفونت، متورم و ملتهب شده و مشکلات عفونی شدیدی برای افراد به وجود آورد. عواملی مانند ضربه خوردن به محل تزریق نیز باعث تشدید عفونت، تورم و التهاب در افراد میشود.
- برخی اوقات، عفونت ایجاد شده در محل تزریق ژل پاژ، با عفونتهای چرکی همراه میشود و دردسرهای بزرگی برای افراد به وجود میآورد.
- از دیگر عوارض نامناسب شدیدی که این عمل زیبایی در صورت افراد ایجاد میکند، ایجاد فیبروز و چسبندگی و سفتی بافت پوست است که در زیبایی افراد تأثیر نامطلوبی خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر فردی برای فرم دهی لب خود از ژل پاژ استفاده کند، ممکن است پس از گذشت زمان، ژل پاژ باعث گلوله شدن لب او شده و ظاهری نامناسب برای فرد ایجاد کند.
کاربران گرامی این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی و مطالعه شما عزیزان تهیه شده است. لازم به ذکر است تخلیه ژل در کلینیک صدف انجام نمی شود.
روشهای تخلیه ژل پاژ
معمولاً تخلیه ژل در یک جلسه صورت نمیگیرد و ممکن است نیاز به چندین جلسه وجود داشته باشد؛ این موضوع باعث میشود که بعد از هر بار تخلیه اسکارهای زیرپوستی و بافتهای فیبروز به وجود آیند که تخلیه را در دفعات بعدی سختتر خواهند کرد.
به کار گیری آنزیمهای حل کننده ژل
ماده اصلی بسیاری از ژلهایی که در حال حاضر استفاده میشوند هیالورونیک اسید است و این آنزیمها تنها برای همین نوع ژلها به کار میروند. در این حالت با استفاده از آمپولهایی مادهای به نام هیالورونیداز (Hyaluronidase) را به محل تزریق ژل وارد میکنند. این ماده در واقع حلال این ژلها به شمار میرود و بعد از مدتی با حل کردن ژل به طور کلی اثرات آن را از بین میبرد. توجه داشته باشید که بعد از حل شدن ژلها نیازی به خارج کردن آنزیمها وجود ندارد؛ چرا که این مواد جذب بافتهای پوستی میشوند.
تخلیه ژل با جراحی
اولین قدم در اقدام به تخلیه ژل پاژ، درخواست سونوگرافی است. با سونوگرافی میتوان از مناطق وجود ژل و نیز حجم حدودی آنها اطلاعاتی به دست آورد. البته که معاینه دستی پزشکی حاذق نیز در دریافت این اطلاعات بسیار مهم است. سونوگرافی روشی مطلقاً دقیق نیست و بعضاً فیبروزهای بافتی در سونوگرافی تظاهری همچون ژل دارند. به همین دلیل حجم نهایی ژل را پس از اقدام به تخلیه ژل میتوان ارزیابی دقیقتر کرد.
روش تخلیه ژل پاژ صرفاً با بیحسی موضعی انجام میگیرد و اقدامی بدون درد است. جراح زیبایی طبق گزارش سونوگرافی و نیز ارزیابی معاینه با ماژیک جراحی نقشهای از مناطق وجود ژل را روی صورت ترسیم میکند و سپس با تعبیه مسیر مناسب تا محل ژل (بدون هیچگونه برش جراحی) اقدام به تخلیه ژل مینماید. پس از تخلیه ژل، پانسمانهای کوچک روی سوراخهای تخلیه گذاشته میشود و بیمار با تجویز آنتی بیوتیک مناسب مرخص میگردد. در برخی موارد که حجم ژل اولیه بالا و ژل بسیار پراکنده است، ذرات ریز مانده و پراکنده در بافت پس از گذشت چند هفته، تجمعات کوچک مجددی ایجاد میکنند که نیاز به جلسه دوم درمان، البته به صورتی بسیار محدودتر خواهد بود.
تخلیه ژل با روش لیفت صورت
زمانی از این روش تخلیه استفاده میشود که ژل پاژ موجود در صورت از روشهای دیگر کاملاً تخلیه نشده باشد و ناهمواریهای شدید و چسبندگیهای زیر پوست، بعد از تخلیه ژل باقی مانده باشد و با استفاده از بافتهای چربی گودیهای ناشی از تخلیه قبلی پر میشود.
استفاده از آنزیم برای از بین بردن ژل پاژ
این روش فقط برای تخلیه ژلهایی که حاوی اسید هیالورونیک هستند مؤثر است. آمپولهایی حاوی هیالورونید به محل وجود ژل تزریق میشوند و با تجزیهی مولکولهای اسید هیالورونیک، ژل از بین میرود.
مراقبتهای پس از تخلیه ژل پاژ
به طور کلی، مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ را میتوان به دو دسته تقسیم کرد. در صورتی که هر کدام از روشهای زیر برای تخلیه ژل برای شما صورت گرفته باشد، مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ برای شما بر اساس این روشها، متفاوت خواهد بود.
در صورتی که تخلیه ژل پاژ از داخل دهان صورت گرفته باشد:
- استفاده از کیسه یخ بر روی محل جراحی در 24 ساعت اول کمک فراوانی به کاهش ورم شما میکند.
- بعد از صرف هر نوع غذا و آشامیدنی به غیر از آب بلافاصله از دهانشویه استفاده کنید.
- از استعمال دخانیات و کشیدن قلیان تا یک ماه بپرهیزید.
- بعد از جراحی و تخلیه ژل صورت یا تخلیه ژل لب از اموکسی کلاو هر 8 ساعت و استامینوفن هر 6 ساعت یک عدد مصرف کنید.
- از مشروبات الکلی تا یک ماه بعد از جراحی تخلیه ژل استفاده نکنید.
در صورتی که تخلیه ژل پاژ از خارج از دهان صورت گرفته باشد:
- بعد از جراحی از سفالکسین استامینوفن هر 6 ساعت یک عدد مصرف کنید.
- استفاده از کیسه یخ بر روی محل جراحی 24 ساعت اول کمک فراوانی به کاهش ورم شما میکند.
بهترین روش تخلیه پاژ
بهترین و مناسب ترین روش تخلیه ژل پاژ در حال حاضر، تخلیه تحت گاید و هدایت سونوگرافی است که منتج به بیشترین حجم تخلیه ژل پاژ در زمانی کوتاه و کمترین عوارض احتمالی می گردد.
تزریق مجدد ژل پس از تخلیه ژل پاژ
در بسیاری از مواقع بعد از تخلیه ژل، التهابات و پستی بلندیهای بسیاری روی لبها ایجاد میشود که بعد از گذشت چند روز برطرف خواهند شد؛ اما اگر این عوارض ماندگار شوند به هیچ عنوان نمیتوان مجدداً تزریق ژل را انجام داد و تنها با استفاده از روشهای اصلاحی باید آن را اصلاح و خوش فرم کرد.
تعداد جلسات تخلیه ژل پاژ
تعداد جلسات مورد نیاز برای تخلیه ژل تا حد زیادی به روش انتخابی برای این کار بستگی دارد. معمولاً در روشهای تزریقی و کم تهاجمیتر نمیتوان تخلیه را به یک باره در یک جلسه انجام داد و نیاز به حداقل دو جلسه یا بیشتر است؛ اما در مواردی که جراحی برای تخلیه پیشنهاد میشود مشکل بیشتر افراد در یک جلسه برطرف خواهد شد و بعد از آن صرفاً برای چکاپ یا تمیز کردن نواحی تحت درمان نیاز به مراجعه به پزشک وجود دارد.
هزینه تخلیه ژل پاژ
با توجه به حجم تزریقی و محل تزریق، هزینه تخلیه ژل پاژ ممکن است متفاوت باشد. چنانچه حجم آن زیاد باشد و ناحیه مورد نظر ناحیهای حساس باشد، هزینه تخلیه ژل پاژ صورت نیز افزایش خواهد یافت.
عوارض تخلیه ژل پاژ
ممکن است بعد از تخلیه ژلها در محل کیستها یا تودههای جامد حفرههایی در پوست ایجاد شود که با گذشت زمان هم ترمیم نشوند و جای آنها باقی بماند.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی از قبیل جای جوش ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :ملورین محمدی [ 1403-05-21 ]
عرض ادب و احترام ده سال پیش تزریق ژل پاژ در لب داشتم الان بخوام دوباره ژل لب از یه برند دیگه بزنم تداخل ایجاد میکنه؟ یا باید اول تخلیه ژل پاژ انجام بدم بعد مجدد تزریق کنم؟ لطفا راهنمایی کنید
محمدحسن بیگی [ 1402-02-21 ]
سلام میخواهم ژل پاژ صورت تخلیه کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .