درمان ریزش مو ژنتیکی یا ارثی در مردان و زنان
برخی از انواع ریزش مو، دائمی هستند و معمولاً در میان برخی افراد دیده میشوند. یکی از این انواع ریزش مو، ریزش موی ارثی است که میتواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد. (طبق تحقیقات صورت گرفته، حدود 50 درصد مردان و 40 درصد زنان از ریزش موی ارثی رنج میبرند). ریزش موی ارثی در مردان و زنان به دلایل هورمونی یا ژنتیکی می باشد که به آن آلوپسیا آندروژنیک (Androgenic Alopcia) گفته می شود که متأثر از هورمونی به نام آندروژن می باشد. این هورمون در مقادیر مختلف در مردان و زنان وجود دارد. در این وضعیت، مو در ناحیه شقیقه ها و خط رویش مو شروع به عقب رفتن می کند و موهای تاج سر شروع به نازک شدن می کند. در نهایت خط ریزش مو به حدی بالا می رود که به ناحیه ای که در تاج سر قرار دارد، می پیوندد و پوست سر کاملاً طاس ایجاد می کند. اگر در خانواده شما فردی باشد که دارای ریزش موی ارثی است ریسک ابتلای شما نیز بالا می رود. هیچگونه درمان قطعی ریزش موی ارثی وجود ندارد. البته معمولاً پیشرفت این عارضه در زنان و مردان خیلی کند بوده و از چند سال تا چند دهه طول میکشد. شروع این نوع ریزش در سنین پایینتر میتواند نشانه سریعتر بودن پیشرفت آن در صورت عدم جلوگیری از ریزش مو می باشد.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی پوست و مو در اصفهان است. شما می توانید برای مشکلات و بیماریهای پوستی و موی خود، اعم از علل و درمان انواع ریزش مو به این مرکز مراجعه نموده و توسط متخصص پوست تحت درمان قرار گیرید. چهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
علل ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و هورمونی است. هورمون دیهیدروتستوسترون (DHT) عامل اصلی ریزش موی ژنتیکی در افراد مستعد به این نوع ریزش است. DHT، باعث تغییر در فولیکولها و در نهایت ریزش موی سر میشود. موهایی که از فولیکولهای متأثر از DHT رشد میکنند به تدریج باریکتر و کوتاهتر شده و رنگشان روشنتر میشود تا جایی که در نهایت فولیکولها کاملاً کوچک شده و از بین رفته و رشد مو متوقف میشود. در واقع سابقه فامیلی نقشی اساسی در علت ریزش مو مردان دارد.
علائم ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی به اشکال متفاوتی در زنان و مردان رخ میدهد. در علت ریزش مو ارثی، ابتدا موها در نواحی مبتلا به ریزش نازکتر و کوتاهتر از موهای نواحی بدون ریزش بوده و در مراحل بعد همین موها هم میریزند. الگوی معمول ریزش مو در مردان، به این شکل است که خط رویش موی پیشانی عقب رفته و ریزش مو از فرق و جلوی سر شروع میشود. در زنان، ریزش مو یا کمپشتی آن عموماً در ناحیه فرق سر رخ داده و خط موی پیشانی به طور کامل یا تقریباً کامل حفظ میشود.
سن ریزش موی ارثی
۲۰ درصد از افراد در سن ۲۰ سالگی و ۳۰ درصد در سن ۳۰ سالگی دچار ریزش مویارثی میشوند. برخی افراد نیز در سن ۶۰ سالگی دوسوم موهای خود را از دست داده اند. در زنان در سن ۵۰ تا ۶۰ سالگی ریزش مو ارثی آنها اوج میگیرد.
تشخیص ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی از دو طریق قابل تشخیص است:
- سابقهی خانوادگی: ریزش موی ارثی از طریق برخی ژنها به نسل بعد منتقل میشود، بنابراین داشتن سابقهی خانوادگی ریزش مو میتواند یک عامل خطر مهم برای ریزش موی ارثی باشد.
- الگوی ریزش مو: ریزش موی ارثی الگوی مشخصی دارد که آن را تا حدی از دیگر انواع ریزش مو متمایز میکند. با اینحال پزشکان این عامل را منبع قرار نمیدهد و برای تشخیص دقیقتر از آزمایش خون و سایر روشهای تشخیصی استفاده میکنند.
درمان ریزش موی ارثی
تمام روشهای درمان ریزش موی سر موضعی و خوراکی تنها تا زمانی تأثیر دارند که از آنها استفاده میشود. به علاوه، هیچ یک از این درمانها تأثیر چشمگیری ندارد.
- درمانهای موضعی و خوراکی مجاز: استفاده از داروی ریزش مو ماینوکسیدیل ۲ یا 5 درصد بر روی پوست سر سرعت ریزش مو را کاهش داده و در درمان ریزش مو در زنان و مردان مؤثر است و در برخی افراد باعث میشود بخشی از موها دوباره رشد کنند. در مواردی که درمان ریزش موی ارثی نتیجه میدهد نیز، بهبود حاصله تنها تا زمان استفاده از محلول حفظ میشود.
- بهترین قرص برای ریزش مو در مردان ، قرص های فیناستراید است. قرصهای فیناستراید جهت کاهش سطح هیدروتستوسترون استفاده میشود که باعث کم شدن و درمان ریزش مو در مردان شده و احتمالاً به رویش مجدد موها کمک میکند.
- درمانهای تأیید نشده: استفاده از داروی ریزش مو مثل اسپیرونولاکتون، سیپروترون استات، فلوتامید و سایمتیدین در زنان باعث مهار عملکرد دیهیدروتستوسترون در پوست سر شده و تا حدودی در درمان ریزش مو و بهبود آن مؤثر است.
- تزریق استروئید: گاهی اوقات دلیل ریزش موی ژنتیکی، نقص سیستم ایمنی بدن است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای موی شخص حمله میکند و باعث ریزش مو میشود. این نوع ریزش مو تحت عنوان آلوپسی آره آتا شناخته میشود که ریشه ژنتیکی دارد. در اغلب موارد این نوع ریزش مو به صورت خود به خودی درمان میشود؛ اما در برخی از موارد نیز بهبودی حاصل نمیشود که در این موارد پزشکان از تزریق استروئید برای توقف ریزش مو و درمان استفاده میکنند. ریزش مو در این بیماری به صورت سکهای مشاهده میشود و ممکن است نقاط دیگر بدن مانند ریش و سبیل را نیز درگیر کند. تزریق استروئید باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن میشود و سیستم ایمنی دیگر به فولیکولهای مو حملهور نمیشود.
- کاشت مو: به طور قطع مطمئنترین روش برای درمان طاسی کاشت مو است. کاشت مو به روشهای مختلف تهاجمی و غیر تهاجمی انجام میشود. روشهایی مانند fut، sut،,fit کاشت مو با ربات،SFU پلاس تنها بخشی از روشهای کاشت مو در ایران هستند که توسط کلینیکهای معتبر پزشکی انجام میشوند. خواب مو، عمق ریشه مو، تراکم بانک موی هر فرد، ضخامت تارهای مو، سن فرد، بودجه فرد، امکانات و خدمات کلینیک پزشکی، مهارت پزشک و دلیل ریزش مو از جمله پارامترهای مؤثر در تعیین روش کاشت مو به حساب میآیند.
پیشگیری از ریزش موی ارثی
- ریزش موی ارثی بخشی از ژنتیک شما است، بنابراین شما برای تغییر ژنها نمیتوانید کاری بکنید؛ اما میتوانید با رعایت چند نکته به حفظ سلامت و استحکام موهایتان کمک کنید.
- در رژیم غذایی خود سهم خوبی برای پروتئینها در نظر بگیرید.
- موهایتان را با ملایمت بشوید.
- از کشیدن تارهای مو خودداری کنید.
- برای بستن موها از کشهای ساتن استفاده کنید.
- از مصرف لوسیونهای مویی که حاوی مقدار زیاد عطر هستند خودداری کنید.
- زیاد در مقابل نور آفتاب نایستید.
- زیاد از محصولات حالتدهنده و حرارتی استفاده نکنید.
- موهایتان را دماسبی و سفت نبندید.
- از مالش دادن و پیچاندن موها خودداری کنید.
کلینک پوست و لیزر صدف ارائه دهنده خدمات تخصصی رفع موهای زائد در اصفهان میباشد. در این مرکز امکان استفاده از به روزترین دستگاه های لیزر موهای زائد، از جمله لیزر سایناشور توسط کادری زبده، زیر نظر متخصص پوست برای مراجعین محترم فراهم گردیده است. با توجه به این امکانات، رفع دائمی موها در حداقل جلسات و بدون ایجاد عوارض صورت می پذیرد. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ریزش مو بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-11-06تاریخ بروز رسانی : 1402-08-10 -
چگونه با قطع ماینوکسیدیل ریزش مو نداشته باشیم؟
تاریخ انتشار : 1401-04-24تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
ریزش مژه ها
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12 -
آیا مکمل های بدنسازی باعث ریزش مو می شوند؟
تاریخ انتشار : 1402-04-11تاریخ بروز رسانی : 1402-04-21 -
ریزش مو و علت آن
تاریخ انتشار : 1399-06-10تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29
نظرات کاربران درباره این مطلب :آرین محمدی [ 1403-06-27 ]
سلام من ۲۷ سالم مو های من از جلو سر خالی شده آیا امکان معالج دارد
ارکیان علیرضا [ 1403-02-24 ]
سلام من ریزش مو ارثی دارم باید چیکار کنم
لاله محسنی [ 1402-08-21 ]
سلام من پسری 23 ساله هستم و موهای کنار شقیقه ام و پشت سرم خیلی کم شده میخوام پی آر پی انجام بدم نیاز به چند جلسه هست ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .