اسکلروتراپی برای درمان عروق واریسی صورت
کاربران عزیز این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی خوانندگان تهیه شده است و درمان عروق عنکبوتی صورت به روش اسکلروتراپی جزء خدمات قابل ارائه در کلینیک صدف نمیباشد. لازم به ذکر است در این کلینیک درمان عروق واریسی صورت با لیزر ان دیاگ سایناشور انجام می گردد.
رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی روی صورت، رگ های خونی متسع یا بزرگ شدهی هستند که درست در زیر سطح پوست ایجاد میشوند، در نتیجه رگ ها حالت تار مانند و قرمزی پیدا میکنند. رگ های عنکبوتی خطرناک نیستند و به جز ظاهر ناخوشایند، علائم دیگری ندارند. بیمارانی که از ظاهر ناخوشایند این رگ های قرمز رنگ ناراحت هستند، میتوانند پس از تعیین علت اصلی این مشکل، برای جلوگیری از آن اقدام کنند. اسکلروتراپی یک رویکرد درمانی است که در آن پزشک یک محلول نمکی و یا شیمیایی را به داخل رگ های آسیب دیده تزریق میکند.
این محلول باعث تحریک دیواره رگ شده و منجر به تخلیه خون در داخل رگ می شود. پس از تخلیه خون رگ مسدود شده و دیگر مسیری برای جریان خون باقی نمی ماند. زمانی که خون نتواند در داخل رگ جریان یابد به مرور زمان این رگ از بین رفته و دیگر قابل مشاهده نخواهد بود. در اکثر مواقعی که رگهای عنکبوتی صورت بزرگ هستند توصیه پزشکان این است که از چند جلسه اسکروتراپی استفاده کنید.
علل واریس صورت
- ژن ها: اگر اعضای خانواده رگهای عنکبوتی داشته باشند، احتمال اینکه شما هم به این عارضه مبتلا شوید، بیشتر میشود.
- تماس با نور خورشید: آسیب ناشی از نور خورشید رگ ها را بزرگ میکند و آنها را به سمت پوست میکشد.
- تغییرات جوی: تغییرات آب و هوایی شدید بر گردش خون در بدن اثر میگذارد و باعث سرخ شدن و گرگرفتگی پوست صورت میشود. ممکن است رگ های صورت پاره شود و رگ های عنکبوتی تشکیل شود.
- تغییرات فشار: تغییرات ناگهانی و شدید فشار موجب شکل گرفتن رگ های واریسی کوچک میشود. استفراغ یا عطسه بسیار شدید میتواند چنین تغییر فشاری را ایجاد کند.
- بارداری: تغییرات هورمونی دوران بارداری نیز یکی از دلایل تشکیل شدن رگ های واریسی است. رگ های عنکبوتی ناشی از بارداری معمولاً پس از زایمان محو میشود.
- محرکهای محیطی: تماس با آلایندههای محیطی یا مواد شیمیایی خاص به پوست آسیب میزند و رگها را آشکارتر میکند.
- روزاسه: روزاسه عارضه شایعی است که به دلیل بزرگ شدن رگها باعث سرخ شدن و گرگرفتگی پوست میشود. بیماران مبتلا به روزاسه غالباً با رگهای عنکبوتی مواجه میشوند.
- مصرف الکل: الکل رگها را موقتاً گشاد میکند. مصرف مداوم مشروبات الکلی مدت باقی ماندن رگ های واریسی و سرخ شدن صورت را طولانیتر میکند.
- آسیبدیدگی: اگر آسیب دیدن سر با کبودی و خونمردگی همراه باشد، احتمال ایجاد شدن رگهای واریسی در صورت وجود دارد. در این حالت واریس غالباً پس از رفع کبودی از بین میرود.
علائم واریس صورت
رگهای عنکبوتی خطوط ظریف و تار مانندی هستند که معمولاً صورتی یا قرمز هستند؛ اما تحت فشار سفید میشوند. رنگ رگهای عنکبوتی صورت از قرمز تا آبی یا بنفش متغیر است. پهنای رگهای خونی متسع شده معمولاً بین یک تا سه میلیمتر است. رگهای عنکبوتی معمولاً خطری ندارند؛ اما گاهی با درد و خارش پوست همراه هستند. رگهای عنکبوتی معمولاً روی صورت، بینی، چانه و گونهها ایجاد میشوند و رنگی قرمز رنگ به پوست میدهند.
تشخیص علل واریس صورت
آزمایشهای زیر برای تشخیص علت اصلی قرمز شدن رگهای صورت انجام میشود:
- آزمایش خون
- سی تی اسکن
- بررسی عملکرد کبد
- ام آر آی
- رادیوگرافی
مزایای اسکلروتراپی
- هر جلسه درمان حدود نیم ساعت طول میکشد.
- بیمار بلافاصله پس از عمل میتواند به فعالیتهای روزمره خود بپردازد؛ اما باید تا یک هفته از انجام فعالیتهای شدید پرهیز شود.
- درمان مجدد رگهای واریسی ساده است.
- این عمل از عمل جراحی ارزانتر است.
- در این عمل نسبت به عملهای جراحی دیگر کبودی کمتری ایجاد میشود.
- نیازی به بیهوشی عمومی وجود ندارد و در کلینیک بهصورت سرپایی انجام میشود.
- نیازی به عمل جراحی برداشتن ورید نیست و پس از انجام این فرایند درمانی، ناراحتی کمی وجود خواهد داشت.
همچنین بخوانید : نحوه انجام اسکلروتراپی واریس
روش اسکلروتراپی واریس صورت
رگ های سطحی و قابل درمان صورت، معاینه و مشخص می شوند. گاهی بیحسی موضعی استفاده میشود؛ ولی برای اکثر بیماران درد ناشی از تزریق قابل تحمل است و نیازی به بیحسی نمی باشد. سپس ماده اسکلروزانت با سوزن های بسیار ظریف و به مقدار کم در هر یک از رگها تزریق میشود. موقع تزریق احساس کمی سوزش طبیعی است. پس از تزریق، سریعا بانداژ رگ انجام میشود که باعث میشود کبودی و سایر عوارض به حداقل برسد.
مراقبت قبل از اسکلروتراپی صورت
قدم اول جلسهی مشاوره با پزشک متخصص است که در این جلسه ابتدا معاینات دقیقی بر روی پوست و شرایط بیمار انجام میشود. در جلسهی مشاوره اگر فرد دارای حساسیت یا بیماری خاصی است و یا از داروهای خاصی مثل وارفارین و … و یا حتی داروهای گیاهی استفاده میکند حتماً باید آن را به پزشک اطلاع داده و شرح حال دقیقی از خود ارائه کند. برای روز انجام اسکلروتراپی بدن باید تمیز و عاری از هرگونه کرم ، لوسیون و… باشد. از ویتامین E قبل از اسکلروتراپی نباید استفاده شود. یک هفته قبل از انجام اسکلروتراپی از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی خودداری شود، مگر در صورت تجویز پزشک.
مراقبت بعد از اسکلروتراپی صورت
- تا 2 روز از خوردن داروهایی مانند آسپرین و… خودداری کنید.
- در نظر داشته باشید ورزش های سنگین مانند وزنه برداری و…. بعداز اسکلرو تراپی مناسب نیست. تا 48 ساعت از دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنید. می توانید با آب سرد دوش بگیرید.
- محل انجام اسکلرو تراپی را با آب و مواد شوینده ملایم شستشو دهید.
موارد منع انجام اسکلروتراپی صورت
اسکلروتراپی برای کسانی که مشکلات زیر را دارند درمان خوبی محسوب نمی شود:
- حامله هستند، به این افراد توصیه می شود که حداقل تا شش ماه بعد از زایمان صبر کنند.
- تحت عمل ماستکتومی رادیکال (برداشتن سینه) قرار گرفته اند.
- دیالیزی هستند.
- کسانی که سابقه ورم وریدی دارند (ترومبوفلبیت- التهاب در سیاهرگ)، در پاهای خود لخته های خونی دارند، از دیابت رنج می برند، مشکلات شریانی یا عروقی دیگر دارند یا از زخم های پا رنج می برند.
عوارض جانبی اسکلروتراپی
برخی از عوارض جانبی که ممکن است در محل تزریق رخ دهد عبارتند از:
- کبودی
- افزایش مناطق قرمز شده
- زخمهای پوستی کوچک
- پوست تیره به صورت خط یا لکه
- رگ های خونی متعدد ریز
- این عوارض جانبی معمولاً طی چند روز تا چند هفته از بین می روند. برخی از عوارض جانبی ممکن است ماهها یا حتی سالها طول بکشد تا کاملاً از بین بروند.
پیشگیری از واریس صورت
- از گرمای شدید اجتناب کنید: دمای بسیار بالای آب، سونا و یا هوای گرم میتواند رگهای خونی را گشاد کرده و احتمال ایجاد واریس را افزایش دهد.
- قرار گرفتن در معرض آفتاب را محدود کنید: استفاده از کرم ضدآفتاب ، کلاه و لباس مناسب میتوانند به کاهش بروز واریس صورت کمک کنند.
- محافظت در برابر آسیب: تجهیزات محافظتی میتوانند در جلوگیری از ایجاد رگهای عنکبوتی در اثر آسیب و ضربه جلوگیری کنند. برای مثال میتوان به استفاده از ماسک صورت و کلاه ایمنی برای بیسبال، دوچرخه یا موتورسواری اشاره کرد.
- عدم مصرف الکل
برای مطالعه مطالبی در مورد روشهای جوانسازی پوست کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نحوه انجام اسکلروتراپی واریس
تاریخ انتشار : 1400-03-04تاریخ بروز رسانی : 1403-07-09 -
اسکلروتراپی رگ های واریس چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1400-06-14تاریخ بروز رسانی : 1403-07-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :سلطانی [ 1402-08-14 ]
سلام از روش اسکلروتراپی میشه برای واریس پا هم استفاده کرد مادر من واریس توی پا خیلی دارند ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .