نحوه کاشت مو و مراحل رشد مو بعد از کاشت
امروزه بسیاری از افراد از ریزش مو رنج می برند، از این رو اقدامات لازم برای کاشت مو را در پی می گیرند. در این عمل زیبایی فولیکول های مو از پشت سر با استفاده از متد و روشی خاص جدا شده و به قسمت های کم مو منتقل می شوند.
این عمل انتقال اگر به خوبی انجام شود، رشد موهای کاشته شده حالت طبیعی خود را در پی خواهد گرفت. یکی از مسائل حائز اهمیت که فکر افراد زیادی را پس از کاشت مو درگیر خود کرده است، مراحل و روند رشد و ریزش مو بعد از کاشت مو است.
رشد مو پس از کاشت به عوامل متعددی از قبیل روش کاشت مو، ژنتیک و نحوه مراقبت شما از موهای کاشته شده بستگی دارد. نباید توقع داشت که موهای کاشته شده به سرعت رشد کنند؛ زیرا مراحل رشد پس از کاشت مو طی دوره های مختلفی رخ می دهد. رشد موها فرایندی زمان بر است که باید مراحل گوناگونی را پشت سر بگذارد. در این گفتار روند رویش مو بعد از کاشت را مد نظر قرار خواهیم داد.
روشهای کاشت مو
کاشت مو به روش FUT
در این روش، پزشک از پشت سر بیمار، یک نوار باریک جدا کرده و فولیکولهای مو را از این نوار باریک جدا مینماید. فولیکولهای جداشده را به قسمتهایی از سر که کم پشت هستند، پیوند میزنند. این روش، یکی از بهترین روشهای کاشت مو محسوب میشود؛ زیرا در آن، کیفیت فولیکولهای جداشده نسبت به سایر روشها بالاتر است و میتواند در رشد مو بعد از کاشت مو تأثیرگذار باشد و همچنین، سرعت کاشت مو بیشتر است. این روش برای افرادی که بانک موی خوبی در پشت سر خود دارند، بسیار مناسب است و از قیمت مناسبتری نسبت به سایر روشها برخوردار است.
کاشت مو به روش FIT
در روش کاشت مو به شیوه FIT، پزشک، فولیکولهای مو را به صورت تکتک از پشت سر فرد جدا کرده و به قسمتهای مورد نظر پیوند میزند. افرادی که از این روش برای کاشت استفاده میکنند، باید از بانک موی مناسبی در قسمت پشت سر خود برخوردار باشند که بعد از برداشتن قسمتی از فولیکولها، با رشد مو بعد از کاشت مو آن قسمت از سر کاملاً پوشانده شده و خالی نباشد.
همچنین بخوانید: مهمترین نکات کاشت موی طبیعی
کاشت مو به روش SUT
این روش کاشت مو زیر مجموعهی روش کاشت موی FIT محسوب میشود و سعی دارد با پوشش معایب این روش، مؤثرتر واقع شود. در این روش نیز همانند روش FIT، فولیکولها به صورت نقطهای از پشت سر جدا میشود، با این تفاوت که در روش SUT این کار توسط دستگاه انجام شده و تمام وظایف به عهدهی دستگاه است و از دست، کمک گرفته نمیشود. در صورتی که این کار با دستگاههای جدید و بهروز انجام شده و با دقت و مهارت بالا انجام شود، نتیجهی بسیار موفقی در پی دارد و همچنین، تعداد فولیکولهای از دست رفته به حداقل میرسد.
کاشت مو به روش Micro FIT
این روش زیر مجموعهی روش FIT است و معایب آن روش را میپوشاند. در روش Micro FIT تکنولوژی متفاوت است و دستگاهی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار پیشرفته است. همچنین از ابزارهای ظریفی برای جدا کردن فولیکول مو استفاده میشود که بدون آسیب رساندن به فولیکول مو، آن را خارج میکند. در این روش، روند بهبودی با سرعت بیشتری صورت میگیرد و به علت کوچک بودن زخمها ایجاد عفونت بسیار کاهش مییابد.
مراقبت های قبل از کاشت مو
در صورتی که از داروهای زیر استفاده می کنید. به منظور پیشگیری از خطر خونریزی، یک هفته قبل از کاشت مو مصرف آنها را متوقف کنید:
- داروهای ضد التهاب
- آسپیرین
- ویتامین های B و E
- داروهای رقیق کننده خون
- تمام داروهای گیاهی.
مراقبت های بعد از کاشت مو
مراقبت های بعد از عمل، در نتیجه کاشت مو تأثیر زیادی دارند. در برخی مواقع بی احتیاطی و عدم توجه به توصیه ها، عواقب بسیار جدی دارد.
- بعد از کاشت مو لازم است که هنگام خواب و استراحت دو بالش زیر سر خود قرار دهید که سر در زاویه ۴۵ درجه قرار بگیرد.
- برای کاهش عوارضی از قبیل درد، خارش و تورم، پزشک دارو تجویز می کند. باید داروها را طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید.
- حداقل ۳ روز پس از جراحی از مصرف سیگار و یک هفته پس از جراحی از مصرف الکل خودداری کنید.
- در صورتی که شرایط شما اینگونه است که مجبور هستید بیش از ۳۰ دقیقه در روز در معرض نور شدید خورشید باشید، لازم است که به مدت ۳ ماه سر خود را با کلاه مخصوص بپوشاند.
- معمولاً ۲ الی ۳ روز بعد از کاشت مو، قادر به شروع فعالیت های ساده و روزمره خود می باشید. فعالیت های فیزیکی محدود در هفته اول مجاز است؛ اما فعالیت های فیزیکی سنگین تر معمولاً از ۴۵ روز الی ۲ ماه بعد از کاشت مو شروع می شود.
مراحل رشد مو بعد از کاشت
هفته اول بعد از کاشت مو
هفته اول بعد از کاشت مو، زمان طلایی دوره نقاهت است و بیشترین میزان مراقبت باید در نظر گرفته شود. پوست سر هم چنان ملتهب است و فولیکول ها از طریق دلمه ها و پوسته های تشکیل شده در جای خود ثابت نگه داشته شده اند و عملاً هیچ گونه رشد مویی را شاهد نخواهیم بود. اگر احساس کردید مو دچار ریزش شده، خونسردی خودتان را حفظ کنید؛ چرا که مو از ساقه جدا می شود و فولیکول زیر پوست سر، سالم باقی می ماند و آسیب نخواهید دید.
هفته دوم تا سوم بعد از کاشت مو
طی هفته دوم تا سوم بعد از کاشت مو، به مرور از میزان التهاب کاسته می شود. پوسته ها و دلمه های بعد از کاشت با شستشوی سر برطرف خواهند شد. در این بازه زمانی، شوک ریزشی اتفاق می افتد که جزء روند ترمیم است و موهای کاشته شده ریزش پیدا می کنند. این مرحله با عنوان مرحله خواب مو شناخته می شود که قبل از رشد مجدد موها اتفاق می افتد و مدت زمان آن می تواند در هر فردی متفاوت باشد. توجه داشته باشید که این مرحله می تواند گاها تا دو ماه هم ادامه پیدا کند.
ماه دوم تا چهارم بعد از کاشت مو
از ماه دوم به بعد، موهای ریخته شده شروع به رشد می کنند که ممکن است حجم موها کم باشد و از نتایج مورد انتظار فرد دور باشد. رشد موها در این مرحله تنها در حد یک سانتی متر خواهد بود و ضخامت چندانی نخواهند داشت اما از ماه سوم، فولیکول ها زیر پوست تثبیت و محکم می شوند و رشد اصلی از حالا به بعد اتفاق خواهد افتاد. در واقع این دوره مانند زمانی است که شما موها را از ته تراشیده اید.
ماه پنجم تا نهم بعد از کاشت مو
با رسیدن به ماه پنجم، متوجه رشد بهتر و بیشتر موهای کاشته شده خواهید شد و ضخامت موها، ۸۰ تا ۹۰ درصد مشابه موهای طبیعی تان خواهد شد. از این زمان به بعد، افراد احساس بهتری از نتایج جراحی دارند و اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت. از ماه ششم به بعد نیز انعطاف پذیری و کشسانی پوست سر بیشتر خواهد شد.
یک سال بعد از کاشت مو
سال اول بعد از کاشت مو، زمانی است که بسیاری از افراد به نتایج دلخواه خود می رسند و درصد بالایی از موها رشد کرده است. ممکن است برخی موهایی که جدید رشد می کنند کمی فر یا مجعد باشند که جای نگرانی وجود دارد و این حالت به مرور برطرف می شود و موهای کاشته شده از لحاظ ظاهری مشابه موهای طبیعی خواهند شد.
دو سال بعد از کاشت مو
دو سال بعد از کاشت مو، نتایج نهایی و واقعی این روش مشخص شده و موها روند رشد طبیعی خود را دارند و تراکم موها در حد قابل قبولی خواهد بود.
عوامل تأثیرگذار در رشد مو پس از کاشت
عوامل و معیارهای لازم و تأثیرگذار در دوره رشد مو، علاوه بر رعایت توصیههای پزشک پس از جراحی، به پیشینه شما نیز باز میگردد. پیش از اینکه تصمیم به کاشت مو بگیرید باید به چند عامل توجه کنید. به عنوان مثال کیفیت و نازکی مو در ناحیه اهدا کننده و یا میزان ریزش موهای شما در طول دوره زندگی. کیفیت جنس موهای شما میتواند تأثیر بسیار در انتخاب روش مناسب کاشت برای شما داشته باشد. مهمتر از پیشینه شما، انتخاب بهترین پزشک کاشت مو که بتواند به خوبی سوابق شما را آنالیز کند و بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب کند، بسیار تأثیرگذارتر خواهد بود. لذا جراح زیبایی را انتخاب کنید که تبحر و سوابق موفقیتآمیزی زیادی در جراحیهای کاشت موی خود داشته است.
در کنار این عوامل پس از جراحی، با رعایت نکات تجویز شده توسط جراح متخصص شما، میتوانید نتیجه مطلوبی را برای خود رقم بزنید. این نکات به این صورت خواهند بود که:
- رعایت رژیم غذایی سالم: اگر بتوانید در طول دوره درمان و پس از آن رژیم غذایی سالم داشته باشید، میتوان تضمین کرد که موهایی سالم و با کیفیتی را تا پایان عمر، خواهید داشت. در این رژیم غذایی شما میتوانید روزانه ۵ الی ۸ لیوان آب بنوشید. از انواع سبزیجات حاوی ویتامین A- B- C- D استفاده کنید و از غذاهای فستفودی و سرخ شده دوری کنید. از تخم مرغ، گوشت و ماهی که سرشار از پروتئینهای مغذی مو هستند استفاده کنید.
- تراکم مناسب ناحیه اهدا کننده: میزان تراکم گرافتها در ناحیه اهدا کننده رابطه مستقیمی با کیفیت پیوند مو خواهد داشت. هرچه این تراکم بیشتر و جنس موها ضخیمتر و با کیفیتتر باشد، نتایج مطلوبتری در انتظار شما خواهد بود.
- تجویز داروهای تأیید شده پزشک: داروهایی تقویتی، ویتامینها و مکملهای تأیید شده جراح کاشت موی شما تا حد بسیار زیادی به استحکام ریشه موهای جدید شما کمک خواهند کرد.
- چرب نگه داشتن و جلوگیری از خشکی پوست : شما میتوانید برای حفاظت، رشد بهتر، جلوگیری از پوسته پوسته شدن و در نتیجه ریزش مو، روغنهای مناسبی مانند روغن نارگیل و آرگان روی پوست سر خود بمالید. خارش پوست خشک شده سر میتواند به ناحیه پیوند آسیب برساند.
- قطع موقتی تمارین ورزشی سنگین: برای گرفتن یک نتیجه تأثیرگذار و طولانی مدت لازم است برای مدتی پس از کاشت مو، فعالیت و ورزشهای سنگین خود را کنار بگذارید. تعریق زیاد مانع از استحکام کامل فولیکولهای مو در زیر پوست شما میشود.
- قطع مصرف دخانیات و نوشیدنیهای حاوی کافئین: کشیدن سیگار و قلیون، مصرف بیش از حد چای و قهوه و نوشیدنیهای الکلی به دلیل کافئین بالا، رقیق شدن خون را به همراه دارد. این مقدار خون رقیق مراحل بهبودی را در این دوره رشد و درمان کند و مختل میکند.
موارد منع کاشت مو
افراد منع کاشت مو عبارتند از :
- بیماران دیابتی پیشرفته
- کسانی که بیماری قلبی پیشرفته دارند.
- افراد مبتلا به بیماری هایی که از طریق خون، منتقل می شوند.
- کسانی که نارسایی حاد کلیه یا نارسایی کبدی دارند.
- کسانی که از تراکم ضعیف مو در ناحیه اهداکننده رنج می برند.
- بیماران مبتلا به بیماری پوستی در منطقه کشت.
- افرادی که اختلالات انعقادی دارند.
- افرادی که از کم خونی شدید رنج می برند.
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو مشابه با سایر عملهای جراحی به عوامل مختلفی مانند روش انجام جراحی، نوع بیهوشی، کلینیک و یا مرکزی که جراحی در آن انجام می شود، جراح و ... بستگی دارد.
عوارض کاشت مو
عوارض جانبی کاشت مو معمولاً جزئی است و ظرف چند هفته برطرف می شود.آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- خونریزی
- عفونت
- تورم پوست سر
- کبودی در اطراف چشم
- بیحسی یا عدم احساس در نواحی تحت درمان پوست سر
- خارش پوست
- التهاب یا عفونت فولیکول های مو که به فولیکولیت معروف است.
برای آشنایی با روشهای نگهداری از پوست چرب کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انواع روشهای کاشت مو و مزایا و معایب هر کدام از آنها
تاریخ انتشار : 1399-11-17تاریخ بروز رسانی : 1403-03-21 -
عمل زیبایی کاشت مو چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-02-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-02 -
کاشت مو به روش FUT
تاریخ انتشار : 1399-12-22تاریخ بروز رسانی : 1402-08-01 -
ویژگی کلینیک کاشت مو
تاریخ انتشار : 1399-05-28تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
مهمترین نکات کاشت موی طبیعی
تاریخ انتشار : 1399-01-12تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد عینی [ 1403-06-25 ]
بنده از کاشت مو خودم در این کلینیک راضی هستم محمد عینی از قزوین
میثم احمدی [ 1403-06-01 ]
با سلام و احترام ممنون از توضیحات خوبتون
رحیم محمدی [ 1402-08-14 ]
من چطوری میتونم برای قسمت کناره های سرم کاشت مو انجام بدم؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .