چرا خال پس از سوزاندن عود میکند؟
خال ها نقاطی رنگی با اندازه های متفاوت هستند که ممکن است به طور مادرزادی در بدن یا صورت افراد وجود داشته یا در اثر عوامل مختلفی همچون قرار گرفتن در نور آفتاب به وجود آمده باشند. وجود این خال ها در برخی مواقع و به دلیل موقعیت قرارگیری، رنگ یا اندازه آنها ممکن است موجب آزار فرد و ناراحتی آنها گردد.
خال های صورت و همچنین خال هایی که سطحی برآمده دارند از جمله خال های آزاردهنده می باشند. روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط فرد بهترین آنها را پیشنهاد میدهد. عدم حذف حاشیه خال، منجر به رشد مجدد خال و ظاهر شدن یک نقطه تیره در محل حذف میشود. به دلیل فعالیت سلول ها، احتمال رشد مجدد خال برای افراد زیر 30 سال بیشتر است. برای جلوگیری از برگشت خال بهتر است به مراکز معتبر با تکنولوژی های پیشرفته مراجعه کنید.
علت ایجاد خال
تعداد خال ها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین میشود. با این حال مشخص نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها میشود. بسیاری بر این باور هستند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خالها میشود. خالها به ندرت سرطانی هستند؛ اما اگر خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر میکند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه میشود برای معاینه آن نزد پزشک بروید.
انواع خال
- خال سطحی : رنگ این نوع خال ها معمولاً قهوه ای، اندازه آنها کمتر از5 میلی متربوده و سطحی هستند. خال های سطحی به طور معمول در اثر قرارگیری در معرض نور خورشید ایجاد شده یا به طور مادرزادی در افراد وجود دارند.
- خال درمال : خال های درمال برآمده، به رنگ پوست و در برخی موارد قهوه ای رنگ هستند.
- خال ترکیبی : این نوع خال ها همانند خال های درمال برآمده ولی تیره یا قهوه ای رنگ بوده و به طور معمول دارای مو می باشند.
علت برگشت خال بعد از سوزاندن
خال، همان چیزی نیست که می بینیم بلکه سلولهای حاشیه ی خال بیرنگ هستند؛ بنابراین هنگام برداشتن خال باید حاشیه های به ظاهر سالم خال هم برداشته شود. اگر این حاشیه ها برداشته نشود ممکن است این سلول های حاشیه مجدد فعال شده و دوباره خال رشد کند و به صورت یک نقطه ی تیره در محل خال ظاهر گردد.
خال های در سن کمتر از سی سال چون فعال هستند امکان رشد مجدد دارند؛ ولی در سنین بالاتر امکان برگشت خال کمتر است.
علت عود کردن اگر ناشی از تجمع رنگدانه نباشد، به مراقبت های پس از خال برداری مربوط میشود. رعایت مراقبت های بعد از برداشتن خال احتمال رشد مجدد را به حداقل میرساند.
دلیل دیگر عود کردن خال، مراجعه به مراکز نامعتبر است. متخصصان زیبایی هنگام برداشتن خال، سلولهای حاشیه ای بی رنگ را نیز حذف میکنند.
همچنین بخوانید: برداشتن انواع خال با جراحی
روش های سوزاندن خال
لیزر
برداشتن خال گوشتی با لیزر روشی آسان است که کوچکترین جای زخمی را نیز باقی نمیگذارد. ابتدا ناحیه مورد نظر به صورت موضعی بیحس میشود، سپس رنگدانه موجود در خال گوشتی با لیزر بریده میشود که در مرحله بعد طی فرایندهای التیام بخشی طبیعی خود بدن محو میشود. روی خال پوسته میبندد که در نهایت میافتد. برداشتن خال صورت با لیزر معمولاً ایمن است و احتمال باقی ماندن جای زخم بسیار پایین، حدود یک درصد است.
کوتر
یکی از روش های بسیار قدیمی برای خال برداری، روش حرارتی یا کوتریزاسیون می باشد. به دلیل عدم تعیین دقیق عمق آسیب بافتی و احتمال زیاد در ایجاد اسکار، به خصوص برای برداشتن خال های صورت امروزه استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود.
مراقبت های بعد از سوزاندن خال
- بعد از این که خال برداشته شد تا ۲۴ ساعت نباید به پوست آب بخورد.
- مرتب روی جای سوختگی از کرم سوختگی یا کرم های دیگر استفاده کنید.
- بعد از اتمام فرایند تا یک هفته بیرون نروید تا نور خورشید باعث ایجاد لک در ناحیه خال نشود. پس از این که زخم ها تا حدودی بهتر شدند از کرم ضد آفتاب بدون رنگ استفاده کنید.
- از پمادهای تجویز شده به طور مرتب استفاده کنید تا رنگ پوست بهتر شود.
- پس از این که خال برداشته شد می توانید بلافاصله فعالیت های روزانه خود را ادامه دهید.
- بعد از برداشتن خال حتما در ناحیه مورد نظر به مقدار کافی از کرم ضدآفتاب با SPF 30 و یا بالاتر استفاده نمایید.
- ترمیم پوست صورت تقریباً دو هفته زمان نیاز دارد. در این مدت در ناحیه مورد نظر نباید از لوازم آرایشی استفاده کنید.
- بعد از ۶ ماه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید تا از احتمال برگشت خال و رشد مجدد آنها جلوگیری شود.
عوارض سوزاندن خال
عموماً عوارض جانبی که بر جای می گذارد خطرناک نیست و طی چند روز بهبود می یابد. این عوارض شامل اسکار به جا مانده، قرمزی، گاهی تورم و خارش پوست است که در این راستا پزشک برای شما پماد و کرم های مخصوص تجویز می نماید.
هزینه سوزاندن خال
هزینه کلی برای انجام این درمان به نوع خال، روش برداشتن خال، محل وجود خال و دستمزد متخصص پوست برای برداشتن خال بستگی دارد.
برای کسب اطلاعات درباره از بین بردن جای زخم و بخیه با لیزر ؛ روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :زهرا سیاح نیری [ 1402-09-11 ]
حدود یکماه است خال برداشتم در همان ناحیه خالم دوباره در آمده به گفته پزشک با دستگاه پلاسما برداشته شده راهنمایی فرمایید چکار کنم متشکرم
مریم فاتحی [ 1402-07-09 ]
سلام خسته نباشید من چند تا از خال های بدنمو سوزاندم الان بعد از مدت یک ماه قسمت های دیگه بدنم داره خال جدید به وجود میاد و الان حدود ۵ تا خال کوچیک زدم دلیلش چی میتونه باشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .