انواع بیماری ها و عفونت های قارچی پوست
قارچ پوست یک عفونت بسیار مسری است که می تواند با تماس فرد مبتلا با دیگری به سادگی قابل انتقال است. درمان این بیماری بسیار اهمیت دارد زیرا ممکن است در تمام بدن گسترش یابد و منجر به عوارض شدیدتر شود. انواع مختلفی از قارچ پوستی یا عفونت های پوستی مانند عفونت قارچی، غذاهای ورزشکاران، خارش جک و غیره وجود دارد.
قارچ پوستی یک عفونت پوستی انسانی است که توسط یک قارچ که یک میکرو ارگانیسم است و اغلب مواد مرده را مصرف می کند، به انسان منتقل می شود. داشتن قارچ پوستی خطرناک نیست، اما می تواند درد آور باشد بنابراین تا وقتی قابل کنترل است، درمانش کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی موثرترین روش های درمان قارچ های پوستی بپردازیم.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی پوست در اصفهان است که شما می توانید برای تشخیص و درمان مشکلات پوستی به آن مراجعه نموده و توسط متخصص پوست و مو تحت درمان قرار گیرید. چهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
چرا به قارچ پوستی مبتلا میشویم؟
قارچ پوستی محیط گرم و مرطوب را دوست دارد. پاها به دلیل اینکه اغلب در کفش هستند و کفشها منابع خوبی برای رشد قارچ میباشند (به دلیل تعرق پا و محیط بسته کفش) ؛ با ریسک بیشتری به قارچ پوستی مبتلا خواهند شد. عفونت های قارچی نیز می توانند توسط قارچ های میکروسکوپی که بر روی بافت های مرده پوست ، مو و ناخن های پا وارد می شوند ایجاد شوند.
مناطق عمومی مانند اتاق کمد در ورزشگاه ها، دوش های عمومی یا استخرهای شنا، شایع ترین اماکن برای رشد قارچ پوستی هستند. بدون توجه به علل ابتلا به قارچ پوستی، شناخته شده که مسری است فقط تماس می تواند باعث قارچ پوستی شود پس مهم است که این عفونت را درمان کنید تا به افراد دیگر انتقال پیدا نکند.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به قارچ پوستی هستند؟
- در صورت مصرف آنتی بیوتیک و استروئید
- سابقه عفونت پوستی
- اضافه وزن
- ضعف سیستم ایمنی به هر دلیلی از جمله ابتلا به برخی از بیماری ها مانند سرطان و ایدز
- ابتلا به دیابت
علائم عفونت قارچی چیست؟
عفونت قارچی اغلب به عنوان ظاهری خشن و گاهی اوقات خونریزی دار در پوست مشاهده می شود.
عفونت قارچی ممکن است به عنوان یک شکل دایره ای در اندازه های مختلف ظاهر شود با این وجود، عفونت های قارچی ممکن است همیشه ضایعات دایره ای شکل را ایجاد نکنند، اما سبب تیره شدن و قرمزی پوست با پوسته پوسته شدن و سفید شدن می شود.
اغلب اوقات، منطقه آسیب دیده خارش دار است و گاهی اوقات مرطوب بوده یا بوی بد دارد.
برای افرادی که دارای عفونت قارچی طولانی مدتی هستند، رنگ پوست تیره ایجاد می شود و زمانی که زمانش می گذرد و زیاد می شود، معمولا به پوست های اطراف گسترش پیدا می کند.
اگر شما منطقه ای را می خارانید، می تواند منجر به عفونت هایی در سایر قسمت های دیگر بدن شود.
درمان قارچ پوستی
پس از دوش گرفتن یا استفاده از وان، منطقه آسیب دیده پوست را کاملاً خشک کنید. بخصوص محلهایی از پوست که تا میشوند. ممکن است برخی از عفونتهای قارچی را به دیگران منتقل کنید. برای خلاص شدن از شر قارچها باید مرتباً حوله، لباسها و ملافههایتان را بشوید. استفاده از لباسهای گشاد و نخی و آنهایی که رطوبت را از بدن شما دور میکنند، برای شما بسیار مفید خواهد بود.
داروها
معمولاً در صورت ابتلا به قارچ پوستی، باید از داروهای ضد قارچ استفاده شود که بهطور مستقیم بر روی پوست قرار میگیرند. به این نوع درمان قارچ پوستی ، درمان موضعی میگویند. داروهای مختلفی به شکل کرم، لوسیون، رنگ، شامپو، شیاف و پودر در دسترس هستند که برای درمان قارچ پوستی مناسب میباشند.
برخی از این داروها در داروخانه بدون نیاز به نسخه پزشک در دسترس هستند. میتوانید از پزشک داروخانه کمک بگیرید. همیشه دفترچه راهنمای دارو را مطالعه کنید و نحوه استفاده صحیح و مدت زمان مصرف دارو را به دقت چک نمایید. اگر هر گونه سوالی داشتید، از داروساز خود راهنمایی بخواهید. اگر بثورات، منطقهی وسیعی از پوست، مو و ناخن شما را درگیر کرده باشد، ممکن است به مصرف قرص نیازمند باشید.
همچنین اگر درمان موضعی اثری نداشته باشد، ممکن است پزشک داروهایی را بهصورت قرص برای شما تجویز نمایید. گاهی اوقات مصرف این قرصها میتواند باعث بروز عوارض جانبی گردد، مانند التهاب و تحریکهای پوستی. گاهی اوقات علائم پس از بهبودی و برطرف شدن نشانهها دوباره بازمیگردند. بنابراین مهم است درمان خود را تا دو هفته پس از برطرف شدن علائم ادامه دهید. در برخی موارد ممکن است نیاز باشد ۲ الی ۸ هفته درمان ادامه داشته باشد، برای برخی از عفونتهای انگشت پا ممکن است یک سال و نیم نیازمند مصرف دارو باشید.
پیشگیری از عفونت های قارچی پوست
اقداماتی وجود دارد که خطر ابتلا به عفونت قارچی پوست را کاهش میدهد و از گسترش عفونت جلوگیری میکند.
در اینجا برخی از آنها را ذکر خواهیم کرد:
- پس از حمام یا دوش گرفتن پوست خود را به خوبی خشک کنید.
- جوراب، لباس و ملافههای خود را بهطور مرتب بشویید تا هر گونه قارچی برطرف شود.
- در مکان های عمومی، مانند حمام، سونا و استخر از دمپایی یا کفشهای پلاستیکی استفاده کنید.
- لباسهای گشاد و پنبهای بپوشید. لباسهایی بپوشید که رطوبت را از پوست بدن شما دور نگه دارد.
- حوله، برس و شانه خود را به اشتراک نگذارید، زیرا که عفونت میتواند از طریق آنها منتقل گردد.
- کفش خود را هر دو یا سه روز جایگزین کنید، تا رطوبت کفش قبلی کاملاً خشک شود.
- اگر مبتلا به دیابت هستید، قند خون خود را تحت کنترل درآورید.
- اگر کسی در خانواده شما مبتلا به عفونت قارچی پوست سر شد، بالش، کلاه، شانه یا قیچی او را در مواد سفیدکننده و ضد عفونی کننده غوطهور سازید.
اگر به یک عفونت قارچی مبتلا شدید، میتوانید به محل کار یا مدرسه بروید ولی بهداشت عمومی را رعایت کنید تا از گسترش عفونت به دیگران جلوگیری به عمل آورید.
کلینیک پوست، مو و زیبایی صدف ، با بهره گیری از کادری مجرب و بروزترین متد های علمی، در محیطی آرام و منطبق بر استاندارد های نوین پزشکی، آماده ارائه خدمات در زمینه بهترین تزریق بوتاکس در اصفهان می باشد .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عفونت و قارچ پوستی چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-12-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-03 -
علائم قارچ پوستی در بارداری چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-13تاریخ بروز رسانی : 1402-07-16 -
قارچ پوستی چه تفاوتی با بیماری پیسی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-06-27تاریخ بروز رسانی : 1402-08-07 -
بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ(تینه آ ورسیکالر) چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد رخشانی [ 1403-05-19 ]
سلام من 6 ماهی میشه این مریضیو دارم به نظر شما چه کاری کنم که خوبشم داره بیشتر میشه یه راهی به من بدین تا خوبشه دستون درد نکنه خداحافظ
الهام بیت سیاحی [ 1402-07-29 ]
سلام من قارچ اگزما گرفتم از خواهرم گرفته بودم از لباس هاش پشیدم الان 5 ماه هست دارو میخورم برطرف میشن دوباره برمیگردن چکار کنم منو راهنمایی کنید
مهشید اکبری مقدم [ 1400-03-28 ]
سلام گردن من تا روی سینه هام قارچ زده تقریبا یکم قرمز بعضی وقتا خارش ریاد نداره خیلی خیلی کم هیچ دردی نداره ولی اول کم بود الان زیاد شده
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .