آمپول و قرص پردنیزولون این تأثیرات را بر پوست شما میگذارند
پردنیزولون (Prednisolone) جزء دستهای از داروها است که به آنها استروئید یا کورتیکواستروئید می گویند. پردنیزولون مانند دیگر استروئیدها مانع از ترشح موادی در بدن میگردد که موجب بروز التهاب میشوند. پردنیزولون یکی از داروهای درمان کننده بیماری های پوستی و یک داروی استروئیدی است که مانع از انتشار موادی می شود که مسبب التهاب در بدن هستند. این دارو به دو شکل قرص و آمپول وجود دارد و در درمان بسیاری از بیماری های دیگر تجویز می شود. پردنیزولون واکنش سیستم ایمنی بدن شما را در برابر بیماری های از جمله بیماری پوستی کاهش می دهد تا علائم مانند تورم، درد و واکنش های آلرژیک را کاهش دهد. با این حال این دارو دارای عوارض جانبی بسیاری است که باید در مصرف آن احتیاط کرد. در این مطلب با تأثیرات آمپول و قرص پردنیزولون بر پوست و موارد مصرف این دارو به همراه عوارض جانبی آنها آشنا می شویم.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
موارد استفاده از پردنیزولون
- حساسیت
- اختلالات سیستم ایمنی بدن
- نفروتیت
- بیماریهای پوستی و چشمی مثل اگزمای پوستی و کهیر
- آسم
- آرتریت
- نارسایی آدرنال
مراقبت های مصرف پردنیزولون
اطلاعات بسیار مهمی درباره پردنیزولون وجود دارد که قبل از استفاده از این دارو باید آنها را بدانید. برخی از این اطلاعات به شرح زیر است:
- در صورت حساسیت به پردنیزولون و یا ابتلا به عفونت قارچی پوست در هر نقطه از بدن، نباید از قرص پردنیزولون استفاده نمود.
- قبل از مصرف پردنیزولون، در صورت ابتلا به هرگونه بیماری و یا مصرف هر گونه دارو، شرایط را به پزشک معالج گزارش دهید؛ چراکه بسیاری از بیماری ها تحت تأثیر مصرف این دارو قرار می گیرند و بسیاری از داروها با پردنیزولون تداخل دارند.
- داروهای استروئیدی ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند. این مسئله باعث می شود بیماری به راحتی به عفونت مبتلا شود و یا اینکه عفونت های بدن او تشدید شوند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف این دارو، پزشک را از شرایط بدن خود و وجود عفونت ها آگاه سازید.
- در طول مصرف این دارو توصیه می شود از تماس با افراد بیمار و یا افراد مبتلا به بیماری های عفونی خودداری کنید. در صورت برقراری ارتباط با افراد مبتلا به سرخک و یا آبله مرغان، به منظور درمان پیشگیرانه، به پزشک اطلاع دهید. این بیماری ها می توانند عوارض جدی و خطرناکی مانند مرگ برای افرادی که در حال مصرف داروهای استروئیدی هستند، داشته باشند.
- در طول مصرف این دارو از واکسن زدن به منظور پیشگیری از بیماری ها اجتناب کنید؛ چراکه واکسن ها در طول مصرف این دارو ممکن است به خوبی عمل نکنند و موجب پیشگیری کامل از بیماری نشود.
- توصیه می شود به صورت ناگهانی مصرف قرص پردنیزولون را قطع نکنید. حتماً این کار باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.
روش مصرف آمپول متیل پردنیزولون (قرص متیل پردنیزولون)
- قبل از شروع درمان با داروی متیل پردنیزولون (Methylprednisolone) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی رو به رو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی متیل پردنیزولون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- در صورت فراموشی دوزی از دارو، مطابق دستور پزشک عمل نمایید.
- از قطع ناگهانی و خودسرانه این دارو بپرهیزید. ممکن است لازم باشد دوز داروی شما به تدریج کاهش یابد. لذا به دستورالعملهای پزشک خود عمل نمایید.
- نحوه صحیح تزریق آمپول متیل پردنیزولون را از پزشک یا داروساز بپرسید.
کاندید نامناسب مصرف پردنیزولون
بزرگسالان و کودکان میتوانند پردنیزولون مصرف کنند؛ اما این دارو برای بعضیها مناسب نیست. اگر یکی از این شرایط را دارید، حتماً پیش از مصرف پردنیزولون، با پزشک در میان بگذارید:
- نسبت به پردنیزولون یا هر داروی دیگری واکنش حساسیتی داشتهاید.
- عفونت دارید (از جمله عفونتهای چشمی)
- میخواهید باردار شوید، باردار هستید یا به نوزادتان شیر میدهید.
- اخیراً با فردی ارتباط داشتهاید که مبتلا به بیماری پوستی زونا ، آبلهمرغان یا سرخک بوده است.
- اخیراً واکسن زدهاید یا قرار است بزنید.
اگر چنین مشکلاتی دارید، حتماً با پزشک در میان بگذارید:
- مشکلات و بیماری های کبد
- اختلالات روانی
- زخمهای بهبودنیافته
- نارسایی قلبی یا حمله قلبی
- فشار خون بالا
- دیابت
- صرع
- آب سیاه
- تیروئید ضعیف
- پوکی استخوان
- زخممعده
عوارض پردنیزولون
اگرچه قرص پردنیزولون و یا تزریق آمپول آن برای درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر است با این وجود استفاده از آن بدون نظر پزشک خطرناک است. بسیاری از عوارض جانبی این دارو خطرناک و جدی می باشند و در صورت مشاهده هر یک از آنها باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.
- مشکلات بینایی
- تورم، افزایش وزن سریع، احساس تنگی نفس
- افسردگی شدید، داشتن افکار یا رفتار غیر طبیعی، تشنج
- مدفوع خونی، سرفه خونی
- علائم پانکراتیت: درد شدید در قسمت فوقانی معده که به پشت گسترش یابد، حالت تهوع و استفراغ و سریع شدن ضربان قلب
- علائم کاهش سطح پتاسیم: گیجی، ناهموار شدن ضربان قلب، تشنگی شدید، افزایش ادرار، درد و ناراحتی پا، ضعف عضلانی یا احساس لنگی
- فشار خون بالا و خطرناک: سردرد شدید، تاری دید، وزوز در گوش، اضطراب، گیجی، درد قفسه سینه، تنگی نفس، ناهموار شدن ضربان قلب، تشنج
دیگر عوارض جانبی
- مشکلات خواب (بی خوابی)، تغییرات خلق و خوی
- آکنه پوستی ، خشکی پوست ، نازک شدن پوست، کبودی و یا تغییر رنگ پوست
- کاهش سرعت بهبود زخم
- افزایش تعریق
- سردرد، سرگیجه
- حالت تهوع، معده درد، نفخ
- تغییر در شکل و یا مکان چربی بدن به خصوص در بازوها، پاها، صورت، گردن، سینه ها و دور کمر
کلینیک تخصصی پوست صدف در اصفهان ، آماده ارائه خدمات جوانسازی پوست و رفع شلی و افتادگی پوست به شما مراجعین محترم می باشد. در این مرکز انواع روشهای نوین جوانسازی، اعم از لیزرها و متد های مختلف، به کار گرفته می شود؛ تا پوستی شاداب و با طراوت را به شما هدیه نماید. لطفاً جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 8 - 32240827 و 32214564 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علائم و درمان بیماری لوپوس
تاریخ انتشار : 1399-03-14تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ(تینه آ ورسیکالر) چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-19 -
چرا پوست تاول میزند؟
تاریخ انتشار : 1401-08-21تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
کاربرد محلول ریوانول
تاریخ انتشار : 1401-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-06 -
علائم قارچ پوستی در بارداری چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-13تاریخ بروز رسانی : 1402-07-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد [ 1403-06-22 ]
زیان این دارو بیشتر از سودش است من نخوردم
زهرا [ 1403-02-15 ]
من بعلت آنتی تی پی او بالا بعد از تصادف. پردنیزولون بانظر دکتر روماتولوژی. روزی دو عدد از سال ۹۵میخورم آیا میتوانمواکسن هپاتیت بی را بزنم
سلمان ابهری [ 1402-12-05 ]
باسلام وخسته نباشید من چندوقتیه ازقرصپردنیزولون استفاده میکنم وبعدچندوقت دارم عوارضی بدن درد.بادکردن ثورت خستگی دارم میخاستم ببینم بایدچه بکنم
محمد [ 1402-11-18 ]
سلام .بعد از کاشت دکتر برام دوز ۵۰ قرص رو ب ای ۵ روز تجویز کرده.اما بنده به دلیل داشتن فشار بالا و مصرف دوز پایین متادون از مصرفاین دارو خود داری کردم.مننون میشم اگه راهنماییم کنید.
لیلا [ 1402-03-09 ]
سلام ۸ ماهه خارش کشاله ران دارم با پردنیزلون خوب میشم ولی بشدت اضافه وزن آوردم واینک قند خون ام رفته بالا لطفا راهنمایی کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .