اسپیرونولاکتون در درمان جوش
عوامل مختلفی ممکن است یک فرد را مستعد جوش زدن کند. به طور کلی کسانی که پوست چرب تری دارند بیشتر جوش می زنند؛ چرا که محیط مناسبی برای رشد پاتوژن ها روی پوست خود دارند. عوامل ژنتیکی، اختلالات هورمونی، استرس، تغذیه و کشیدن سیگار و … نیز می تواند در بروز آکنه تأثیر بسزایی داشته باشد. علت ایجاد جوش های بزرگسالی با آکنه ی دوران بلوغ متفاوت است. آکنه در دوران بزرگسالی به علت عدم تعادل در هورمون ها ایجاد می شود. در واقع دراین حالت میزان هورمون های مردانه یعنی آندروژن ها نسبت به هورمون زنانه یعنی استروژن افزایش پیدا می کند. آندروژن ها باعث افزایش ترشحات غدد سباسه که از عوامل اصلی ایجاد جوش هستند می شود. غدد سباسه روی صورت به فراوانی یافت می شوند. یکی از داروهایی که برای درمان جوش استفاده میشود، اسپیرونولاکتون است. اسپیرونولاکتون آنتاگونیست گیرندههای آلدوسترونی بوده و می تواند در تنظیم هورمونها مؤثر واقع شده و در نتیجه جوش زدن را مهار کند.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریها و مشکلات پوستی از جمله درمان آکنه ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
دوز مناسب مصرف اسپیرونولاکتون
این میزان کاملاً بسته به شدت آکنه و نظر پزشک دارد؛ اما دوز معمول مصرف بین 50 تا 100 میلی گرم 1 تا 2 بار در روز است.
درمان آکنه با اسپیرونولاکتون
تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو به عهده پزشک است. معمولاً قرصهای اسپیرونولاکتون در دوزهای ۵۰ میلیگرم و ۱۰۰ میلیگرم وجود دارند که بنا به تشخیص پزشک، یک یا دو قرص در روز تجویز میشود. برخی از تحقیقات نشان دادهاند در صورتی که همراه با مصرف اسپیرونولاکتون از قرصهای ضد بارداری نیز استفاده شود، احتمال تأثیر دارو بیشتر شده و عوارض جانبی آن نیز کاهش مییابد. معمولاً پزشک این دارو را ابتدا در یک بازه یک ماهه برای بیمار تجویز میکند و در نوبت مراجعه بعدی با بررسی شدت کاهش جوشها تصمیم به ادامه یا افزایش دوز میکند. اغلب در نوبت اول دوز مصرفی ۵۰ میلیگرم در نظر گرفته میشود و در دورههای بعدی دوز مصرفی دو تا چهار برابر افزایش داده میشود. اگر دارو در دوز صحیح و مورد نیاز مصرف شود، بیمار پس از گذشت یک ماه متوجه خواهد شد که شدت جوشها کاهش یافته و حدود ده درصد بهبودی را میتواند تخمین بزند، برای بهبودی کامل به حدود ده الی دوازده هفته زمان نیاز است تا دوره مصرف دارو کامل شود.
نتایج مصرف اسپیرونولاکتون
به طور معمول حداقل ۶ تا ۸ هفته طول می کشد تا بهبود پوست قابل توجه باشد؛ اما چون جوش های هورمونی مزمن هستند، پیشبینی اینکه چه زمانی جوش های پوستی بهبود پیدا می کنند دشوار است. در اغلب موارد نتایج ناشی از اسپیرونولاکتون طی دو ماه مشخص می شود؛ اما ممکن است برای دیدن نتایج کامل به مدت زمان طولانی تری نیاز باشد.
موارد منع مصرف اسپیرونولاکتون
مردان نباید اسپیرونولاکتون مصرف کنند؛ زیرا می تواند عوارض جانبی مربوط به اثرات ضد آندروژنی آن را ایجاد کند. این موارد شامل ناتوانی جنسی، بزرگ شدن سینه ها و از دست دادن میل جنسی است. زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند نباید از اسپیرونولاکتون استفاده کنند؛ زیرا می تواند باعث نقایص مادرزادی، به ویژه زنانه شدن جنین نر شود. این یکی از دلایلی است که اسپیرونولاکتون اغلب OCP تجویز می شود. مصرف اسپیرونولاکتون در دوران شیر دهی ممنوع نیست؛ ولی بلامانع نیست. متابولیتهای اسپیرونولاکتون (مادهای که در اثر تجزیه دارو حاصل میشود) میتوانند به شیر مادر منتقل شوند؛ ولی بعید است به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. اگر به کودک خود شیر میدهید، با پزشک خود مشورت کنید. شاید لازم باشد در مورد قطع شیردهی یا قطع مصرف دارو تصمیم بگیرید.
ملاحظات مصرف اسپیرونولاکتون
در صورتیکه به اسپیرونولاکتون آلرژی دارید، از مصرف این دارو خودداری کنید. قبل از استفاده از داروی آلداکتون سابقه پزشکی خود را به پزشک خود اطلاع دهید، مخصوصاً اگر موارد زیر را شامل میشود:
- سابقه مشکلات کبدی و کلیوی
- اختلالات الکترولیتی مانند پتاسیم بالا، سدیم پایین
- کاهش عملکرد غده فوق کلیه (بیماری آدیسون)
- سابقه بیماریهای قلبی عروقی
به نکات زیر توجه کنید:
- اسپیرونولاکتون ممکن است سطح پتاسیم شما را افزایش دهد. پس در هنگام مصرف اسپیرونولاکتون استفاده از مکملهای پتاسیمی و غذاهای پر پتاسیم مانند موز، گوجهفرنگی و سیبزمینی را محدود کنید.
- اسپیرونولاکتون ممکن است باعث خوابآلودگی و گیجی شود یا دید شما را تار کند. در هنگام مصرف دارو رانندگی نکنید و کارهایی که نیاز به هوشیاری و دید واضح دارد را انجام ندهید.
- اسپیرونولاکتون نباید در کودکان زیر ۱۸ سال استفاده شود.
اسپیرونولاکتون
این دارو کم عارضه ترین داروی ضد هورمون مردانه است. عوارض شامل بزرگ شدن پستان (شایعترین عارضه است و در 13 درصد موارد رخ میدهد. این عارضه با قطع مصرف دارو برطرف میشود)، درد پستان، نامنظمی عادات ماهیانه، لکه بینی، عدم خونریزی ماهیانه، ایجاد خونریزی بعد از یائسگی، سردرد، احساس سبکی سر، احساس خستگی، گیجی، خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکمی، کرامپ عضلانی و خارش و افزایش پتاسیم خون است. عوارض اکثراً در مدت چند روز تا چند هفته برطرف میشوند و اکثر افراد دارو را به راحتی تحمل میکنند. اگر عوارض شدید بود و برطرف نشد، دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید. عوارض جدی ولی نادر شامل واکنش های آلرژیک (بثورات پوستی، کهیر پوستی و آنژیوادم، تب)، اختلال آب و الکترولیت (خشکی دهان، تشنگی شدید، ضعف و خستگی شدید، ضعف عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا و کاهش ضربان قلب) میباشد که باید دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی کاشت مو در اصفهان است که با سالها تجربه در این زمینه و بکارگیری روشهای FIT و FUT ، نتایج بسیار درخشانی در کاشت مو، ابرو ، ریش و سبیل ارائه نموده است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انواع آکنه و جوش
تاریخ انتشار : 1399-05-22تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
چرا برای درمان آکنه داکسی سایکلین تجویز میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-08-17تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
درمان جوش صورت
تاریخ انتشار : 1399-08-07تاریخ بروز رسانی : 1402-07-30 -
انواع جوش صورت
تاریخ انتشار : 1399-02-22تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24 -
درباره قرص راکوتان برای درمان آکنه چه میدانید؟
تاریخ انتشار : 1401-05-26تاریخ بروز رسانی : 1402-07-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :الناز شیخ زاده [ 1403-04-30 ]
اسپیرونولاکتون 25 رو روزی چندتا استفاده کنم برا ی درمان جوش
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .