چگونه به کلاژن سازی پوست خود کمک کنیم؟
کاربران عزیز این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی خوانندگان تهیه شده است. هیدرودرم ابریژن و تزریق کلاژن جزء خدمات قابل ارائه در کلینیک صدف نمیباشد.
بالاترین لایه پوست، معروف به اپیدرم، مسئول کنترل از دست دادن آب سلولها و بافتها است. بدون این لایهی محافظ، آب بدن به سرعت از دست میرود. درست در زیر اپیدرم، لایهی دوم یعنی درم قرار دارد. درم حاوی رگهای خونی، اعصاب و فولیکولهای مو است و از پروتئینی به نام کلاژن تشکیل شده است. یکی از عناصر مؤثر در سلامت و جوانی بدن انسان کلاژن است. کلاژن که از واژهی یونانی به معنای چسب گرفته شده یک پروتئین سخت، نامحلول و فیبری است که از فراوان ترین پروتئین های بدن است و حدود یک سوم از کل پروتئین های آن را تشکیل می دهد.کلاژن یکی از مهم ترین اجزای ساختمانی پوست، استخوان و دندان، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها است. زمانی که میزان کلاژن در بدن کافی باشد، سلولهای دارای کلاژن ظاهر محکم و سالمی دارند. نقش این پروتئین خاص امروزه در روند بهبود پوست بسیار ویژه شناخته میشود. کلاژن با ساختار شگفت انگیز و انعطاف پذیری که دارد، سبب استحکام و کشسانی پوست است. در واقع این پروتئین و سنتز و جایگزینی مداوم آن است که سبب جوان ماندن پوست میشود. با افزایش سن و شروع روند پیری، سنتز این پروتئین رو به کاهش میگذارد و همین عامل سبب شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک روی سطح آن میشود. امروزه روشهای بسیاری را برای تحریک کلاژن سازی پوست ارائه دهند که در ادامه معرفی میگردند.
همشهریان گرامی! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمیکند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
نقش کلاژن در پوست
کلاژن باعث استحکام و حالت کشسانی پوست و تقویت آن میشود، همچنین جایگزینی برای سلولهای مرده پوست است. این ماده علاوه بر تقویت پوست، باعث تولید پروتئینهای دیگری میشود که از بروز آکنه و سایر بیماریهای پوستی جلوگیری میکنند و با افزایش آن سلولهای پوست میتوانند دوباره ترمیم شوند.
عوامل مؤثر در کاهش کلاژن پوست
- هر چه سن بالاتر میرود بدن کلاژن کمتر و با کیفیت پایینتری تولید میکند که باعث کم شدن استحکام و انعطافپذیری پوست میشود. سرعت این فرآیند نیز بستگی به ژنتیک فرد دارد.
- عوامل محیطی مثل قرار گرفتن در معرض اشعههای UV و هوای آلوده که سرعت پیری پوست را افزایش میدهند.
- رژیم غذایی غلط: استفادهی زیاد از شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند آرد سفید باعث کاهش کلاژن بدن میشوند؛ چرا که در توانایی کلاژن در ترمیم خود تداخل ایجاد میکنند.
- سبک زندگی نادرست: برای مثال سیگار کشیدن باعث تأخیر در ترمیم زخمهای پوستی میشود و یکی از عوامل ایجادکنندهی چین و چروک است.
- همهی این عوامل همچنین با تشکیل رادیکالهای آزاد سرعت تجزیهی کلاژن را افزایش میدهند. البته بعضی اختلالات خود ایمنی مانند بیماری لوپوس نیز کلاژن بدن را کاهش میدهند.
پوست تا چه سنی کلاژن سازی می کند؟
پس از سن ۲۰ سالگی تولید کلاژن در پوست نسبت به گذشته کمتر میشود. این روند از ۳۰ سالگی به بعد سرعت پیدا میکند. کلاژنسازی در سنین بالا همچنان میتواند در بدن وجود داشته باشد؛ اما سرعت آن بسیار پایین است. هرچه سن بالاتر رود، کلاژنسازی کمتر صورت میگیرد. با قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عدم رسیدگی به پوست و عادات بد غذایی میتوان سرعت تخریب کلاژن در بدن را افزایش داد.
چگونه به کلاژن سازی پوست خود کمک کنیم؟
منابع غذایی حاوی کلاژن
به عبارت ساده برای کلاژن سازی پوست باید کلاژن بخوریم. غذاهای حاوی کلاژن، بلوک های ساختاری دقیقی را که برای ساختن کلاژن بیشتر لازم است، در اختیار ما قرار می دهد، در نتیجه باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست می شود. کلاژن در مفاصل، استخوان و پوست حیوانات و ماهی ها یافت می شود. همچنین تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد این پپتیدهای کلاژن می توانند سلول های تولید کننده کلاژن را برای تولید کلاژن بیشتر تحریک کنند. به همان اندازه که خوردن غذاهای حاوی کلاژن حائز اهمیت است، ما همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که از مواد مغذی ضروری و آنتی اکسیدان های لازم برای سلامت پوست و ساخت کلاژن استفاده می کنیم. ویتامین سی و روی برای تولید کلاژن و ترمیم پوست و همچنین محافظت از آنتی اکسیدان در برابر آسیب های محیطی و داخلی پوست و سایر بافت های حاوی کلاژن از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
روشهای کلینیکال
- رتینول
در بین مواد موجود در محصولات مراقبتی و ضد پیری پوست، رتینول یکی از محبوبترین و مؤثرترین آنها است؛ چرا که موجب تحریک تولید سلولهای جدید پوست، تقویت کلاژن و حجم دهی به پوست میشود. ثابت شده است که محصولات دارای رتینول موجب صاف شدن فوری خطوط و چین و چروک پوستی میشوند و به کمک هیالورونیک اسید روند بازسازی طبیعی پوست را نیز تحریک میکنند.
- تزریق کلاژن و پرکننده های پوستی
به عبارت ساده، تزریق کلاژن یعنی وارد کردن ماده ی جایگزین کلاژن طبیعی به لایه ی زیرین پوست که در پی آن پوست درست مانند زمانی که غنی از کلاژن است صاف و انعطاف پذیر می شود و بافتی محکم و سفت خواهد داشت. اثرگذاری سریع و بهبود بافت پوست از مزایای این روش است.
- میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ که تحت عنوان روش القای کلاژن نیز شناخته میشود به بهبود ظاهر چروک صورت، بافت اسکار حاصل از آکنه، افزایش سفتی پوست و رفع جای ترک و لکههای قهوه ای کمک میکند و این فرایند با تحریک بدن برای ترمیم خود انجام خواهد شد. میکرونیدلینگ دستگاهی است که در قسمت سر آن تعدادی سوزن بسیار کوچک و تیز وجود دارد چه به صورت همزمان صدها سوراخ کوچک را در پوست به وجود میآورند. به این ترتیب پوست را تحریک میکند به تولید فاکتورهای رشد و سیتوکینها و کلاژن و الاستین بیشتر بپردازد و پوست صورت جوان تر به نظر برسد.
- پیلینگ شیمیایی
در این روش درمانی از اسید برای از بین بردن لایه فوقانی پوست یا لایههای آن استفاده خواهد شد. هدف از انجام این روش کاهش جای چروک و خطوط ریز صورت و یکنواخت کردن حجم پوست است. همچنین از پیلینگ شیمیایی برای بهبود جای جوش ، درمان انواع خاصی از آکنه پوستی ، کاهش لکههای حاصل از بالا رفتن سن، خطوط تیره پوستی و مواردی از این قبیل استفاده میشود.
- لیزر درمانی
لیزر درمانی روشی است که به صورت ایمن و بدون ایجاد هیچ گونه خطری سطح تولید کلاژن را افزایش میدهد. این روش با افزایش کلاژن به بهبود چروک صورت و انعطاف پذیری پوست خواهد پرداخت. لیزر درمانی هیچ گونه عارضه جانبی خاصی ندارد.
- میکرودرم ابریژن
این روش راهکاری همه جانبه است که برای درمان بسیاری از اختلالات پوستی از جمله تیرگی ها و لک های پوستی ، منافذ باز پوست ، آکنه و زخم، اثرات کشیدگی، آفتاب سوختگی، اصلاح تناژ پوست و همینطور از بین بردن چین و چروک استفاده می شود و به طور کلی بر جوانسازی پوست اثر دارد.در این روش از دستگاهی مخصوص با سطح ساینده استفاده می شود تا سطح رویی پوست را به آرامی لایهبرداری کند و به آن ظاهری جوان تر و شاداب تر بدهد. در تکنیکی دیگر از همین روش ذرات آلومینیوم اکسید یا سدیم بی کربنات روی سطح پوست اسپری می شوند و ذرات مرده و برآمده از پوست توسط ساکشن از روی آن برداشته می شوند. از مزایای این روش این است که اثرات آن بر روی پوست حتی در اولین جلسه ی درمان هم قابل مشاهده است.
- هیدرودرم ابریژن
جدیدترین روش میکرودرم ابریژن ، تکنیک هیدرودرم ابریژن است. در این روش همزمان محصولات خاص مراقبت از پوست به آن تزریق شده و لایه برداری نیز انجام می گیرد. این عمل تولید کلاژن را تحریک می کند و جریان خون را در ناحیه ی مورد نظر به حداکثر می رساند.
- تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی
پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی دیگر است که از نمونه خون بیمار تهیه میشود. برای انجام این روش، پزشک اقدام به تهیه نمونه خون میکند و پس از انجام مراحل لازم آن را درون دستگاه سانتریفیوژ قرار میدهد تا تحت سرعت و شرایط خاص خون و مشتقات خونی از یکدیگر جدا شوند. پس از این مرحله پلاسمای غنی از پلاکت به همراه سلولهای بنیادین و فاکتورهای رشد به پوست تزریق میشوند تا علاوه بر افزایش تولید کلاژن و الاستین به جوانسازی پوست نیز کمک کنند.
کلینک پوست و لیزر صدف ارائه دهنده خدمات تخصصی رفع موهای زائد در اصفهان می باشد. در این مرکز امکان استفاده از به روزترین دستگاه های لیزر موهای زائد، از جمله لیزر سایناشور توسط کادری زبده ، زیر نظر متخصص پوست برای مراجعین محترم فراهم گردیده است. با توجه به این امکانات، رفع دائمی موها در حداقل جلسات و بدون ایجاد عوارض صورت می پذیرد. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان خط خنده
تاریخ انتشار : 1399-04-21تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
چین و چروک صورت
تاریخ انتشار : 1399-06-06تاریخ بروز رسانی : 1402-07-29 -
جوانسازی با تزریق فیلر
تاریخ انتشار : 1399-04-10تاریخ بروز رسانی : 1402-07-26 -
جوانسازی پوست با آر اف فرکشنال یا میکرونیدلینگ
تاریخ انتشار : 1399-03-25تاریخ بروز رسانی : 1402-08-03 -
آشنایی با مدرن ترین و مؤثرترین روشهای جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1400-07-17تاریخ بروز رسانی : 1402-08-08
نظرات کاربران درباره این مطلب :گودرزی [ 1402-08-21 ]
دکتر برای جوانسازی پوست به نظر شما کدوم یک از این دو روش تزریق ژل پروفایلو بهتره یا هایفو تراپی ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .