چطور از ایجاد جای جوش پیشگیری کنم؟
جای جوش یکی از شایع ترین مشکلات پوستی است. علت ایجاد جوش ممکن است به دلایل متفاوتی از جمله عادت غذایی نامناسب، مشکلات عصبی، تغییرات غددی، نوع پوست، بهداشت نامناسب، هورمونهای بدن، برخی بیماریها، مشکلات ارثی، مصرف برخی مواد غذایی و … بستگی داشته باشد. هر کسی که به جوشهای پوستی مبتلا شود، در خطر ابتلا به جای جوش نیز قرار دارد. با افزایش سن، جای جوشها معمولاً واضحتر دیده میشوند؛ چراکه پوست، کلاژن خود را از دست میدهد. با این حال پوست هر کس منحصربه فرد بوده و نمی توان همه ی موارد جای جوش را به شکل یکسان مورد درمان قرار داد. بسته به سطح حساسیت پوست، تعداد جوشها و نزدیک بودن آنها به هم میتوانند خطر ایجاد جای جوش را افزایش دهند.در ادامه به روشهای پیشگیری و درمان جای جوش پرداخته میشود.
درمان جای جوش یا اسکار آکنه یکی از اقدامات تخصصی است که در کلینک پوست مو و لیزر صدف در اصفهان با بهترین نتایج انجام میشود. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید ؛ با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.
روشهای درمان جای جوش
سابسیژن
سابسیژن روشی به نسبت جدید است که در درمانهای جوانسازی، آکنه ، انواع اسکار و ضایعات آبله مرغان استفاده میشود. امروزه روش جدیدی از سابسیژن بهوسیله کانولا توسط پزشکان متبحر انجام می شود که امتیاز آن نسبت به روش قدیمی این است که مدتزمان بهبود کوتاهتر شده و نیاز به مراقبت توسط بیمار را کم می کند.
پی آر پی
پی آر پی (PRP) یا همان پلاسمای غنی شده از پلاکت یکی از روشهای درمانی طبیعی و نوین میباشد. برای درمان جای جوش و آکنه توسط این روش، با استفاده از غلیظ کردن پلاکتهای خون و تزریق آن به سطح پوست صورت، سلولهای بنیادی تحریک و کلاژن سازی افزایش مییابد. با افزایش سطح کلاژن سازی در پوست، به مرور زمان پوست جدید تولید شده و جای جوش و آکنه از بین خواهد رفت. برای شروع درمان جای جوش و آکنه با پی آر پی (PRP) ابتدا چند سی سی خون از مراجعه کننده گرفته شده و در دستگاه سانتریفیوژ قرار میگیرد. پس از گذشت مدت زمان مشخص، پلاکتهای خون جدا شده و آماده تزریق میگردد. سپس پزشک با استفاده از سوزنهای مخصوص تزریق پی آر پی، مقدار مشخصی از محلول آماده شده را به سطح پوست صورت مراجعه کننده تزریق می کند. برای کمتر حس شدن درد تزریق، ممکن است پزشک از بیحسی موضعی برای بیمار استفاده کند.
میکرونیدلینگ
دستگاه میکرونیدلینگ از سوزنهاي كوچكي تشكيل شدهاند كه به آرامي پوست را سوراخ و زخمهاي كوچكي ايجاد ميكنند (عمق اين سوراخها معمولاً 5/0 تا 1 ميليمتر ميباشد). اين زخمها تقریباً غيرقابل ديدن هستند؛ اما پوست آنها را تشخيص ميدهد و احساس نياز به التيام، باعث توليد كلاژن بيشتري ميشود. اين افزايش توليد كلاژن به صافتر شدن جای جوش و همچنين خطوط نازك و چين و چروك ها كمك ميكند.
میکرودرم
رفع جای جوش با میکرودرم یا (microdermabrasion) روشی غیر تهاجمی، بدون نیاز به عمل جراحی و بدون درد و مطمئن و مؤثر برای پاکسازی و جوانسازی پوست است. میکرودرم، با از بین بردن سلولهای مردهی سطح پوست، موجب تحریک و افزایش تولید کلاژن و در نتیجه جوان شدن پوست میشود. بسیاری از افراد تنها پس از یک جلسه درمان، پیشرفت قابل توجهی را در بافت، رنگ و توناژ پوست خود مشاهده میکنند.
مزوتراپی
مزوتراپی یک درمان همهکاره با حداقل تهاجم است که نتایج بسیار خوبی به همراه دارد. مزوتراپی به درمان تعدادی از عارضه ها کمک کند. این روش میتواند رنگدانههای پوستی و اسکار آکنه را بهطور مؤثر درمان کرده و در عینحال پوستی سفت بر جای بگذارد.
درم ابریژن
درم ابریژن پوست یک روش قدیمی برداشتن مکانیکی لایه سطح پوست است. این روش هنوز هم به عنوان بهترین روش برای درمان اسکارهای عمیق و جای آکنه محسوب میشود.
لیزر فرکشنال
لیزر فرکشنال کاربردهای زیادی دارد و از لیزرهای غیرتخریبی به شمار میرود. از این روش برای درمان جای جوش و اسکارهای آکنه استفاده میشود و با تحریک کلاژن پوست، به بازسازی بافت آسیبدیده کمک میکند. علاوه بر این، برای درمان چینوچروک، لکههای تیره پوست که ناشی از آکنههای پوستی، نور خورشید یا کهولت سن هستند، استفاده میشود. استفاده از لیزر فرکشنال از بروز جوش یا آکنه هم پیشگیری میکند و چون منجر به تولید کلاژن بیشتری در پوست میشود، میزان استحکام پوست را نیز افزایش میدهد.
پانچ
پانچ یکی از روش های درمانی برای جای جوش است. پانچ و سابسیژن مناسب برای افرادی است که جای جوش بسیار عمیقی دارند به گونه ای که بیمار از هیچ یک از روش های ترکیبی نتیجه نگرفته است. بهتر است بیمار در صورت عمیق بودن جای جوش از یک تا سه جلسه سابسیژن و یک یا دو جلسه پانچ برای بهبود استفاده کند.
آی پی ال
آی پی ال بهترین روش برای جای جوش هایی است که قرمز رنگ هستند و فرورفتگی مختصری دارند. این روش در واقع لیزر نیست؛ اما با عنوان لیزر شناخته می شد. در این روش با تحریک پوست و افزایش کلاژن سازی پوست، موجب از بین رفتن جای آکنه می شود.
نانوفت
نانوفت روشی است که در آن با تکنیک های خاص دیواره ی سلول های چربی را باز می کنند و سپس فاکتورهای رشد و غنی که در درون سلول های چربی می باشد را جدا می نمایند. این فاکتورهای آزاد شده خاصیت جوانسازی بسیار بالایی دارند. از کاربردهای نافوفت درمان اسکار آکنه است که در زیر اسکارها تزریق می شود.
تزریق کلاژن
تزریق کلاژن برای برجستهسازی و یا پر کردن جای زخمهای فرورفته استفاده میشود. کلاژن یک پروتئین حیوانی طبیعی است. قبل از استفاده از کلاژن، شما باید یک تست آلرژی انجام دهید تا اطمینان حاصل شود به ماده تزریقی حساسیتی نداشته باشید. نتایج حاصل از تزریق کلاژن فوری است؛ اما دائمی نیست. درنهایت بدن بهآرامی کلاژن را جذب مینماید، بنابراین برای پر کردن زخم باید تزریق مجدد صورت بپذیرد.
تزریق چربی
میتوان چربی را از قسمتهای دیگر بدن برداشت نمود و مجدداً بهجای زخم فرورفته تزریق کرد، این کار باعث میشود جای زخم فرورفته پر شده و سطح پوست هموارتر گردد.
جلوگیری از ایجاد جای جوش
فشار دادن و کندن یک جوش فعال، خطر ایجاد بافت زخم و جای جوش را بیشتر میکند و باعث میشود تا جای جوش محسوستر باشد. استفاده از مواد آرایشی و کرمهای ضد آفتاب بدون روغن نیز برای کاهش میزان چربی پوست توصیه میشود. این کار خطر بسته شدن روزنههای پوستی و ایجاد جوش را کاهش میدهد. پزشک نیز ممکن است به شما توصیه کند تا از پمادها و کرمهای حاوی سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید استفاده کنید. این مواد ازجمله عوامل کاهشدهندهی جوش هستند که میتوانند از وقوع مجدد جوش نیز جلوگیری کنند. هدف از درمان از بین بردن جوش، بهبود ضایعات فعلی و پیشگیری از ایجاد ضایعات جدید است. در این میان توجه به پیشگیری از ایجاد اسکارهای ناشی از جای جوش در دراز مدت بسیار مهم است.
کلینیک پوست و لیزر صدف یکی از بهترین مراکز تخصصی پیوند چربی در اصفهان است که با تکیه بر مهارت، تجربه و دانش بالا، کم عارضه ترین، ماندگارترین و مطلوب ترین نتایج افزایش حجم و فرم دهی با تزریق یا پیوند چربی را برای شما رقم می زند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک آ ، طبقه سوم ، کلینیک صدف
تلفن : 32240827 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا اندولیفت بر جای جوشهای صورت و بدن موثر است ؟
تاریخ انتشار : 1402-08-05تاریخ بروز رسانی : 1403-07-18 -
چرا نباید جوش های صورت را ترکاند؟
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
جوش های چرکی و درمان آن
تاریخ انتشار : 1399-01-11تاریخ بروز رسانی : 1403-05-07 -
علل علائم و روشهای درمان جوش چرکی و دردناک
تاریخ انتشار : 1401-10-19تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
درمان جوش صورت
تاریخ انتشار : 1399-08-07تاریخ بروز رسانی : 1402-07-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .